17-18 квітня на Запорізькій АЕС пройшов ІV З’їзд ОМ Атомпрофспілки, в рамках якого проведено звітно-виборну конференцію ОМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом». Голова ОМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом» Олександр Хомич доповів про діяльність Ради молоді ППО ДП НАЕК «Енергоатом» за звітний період.

З доповіді О.Хомича видно, що проведена робота РМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом» дала змогу розкрити потенціал ОМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом» як на всеукраїнському, так і на міждержавному рівнях. Тому оцінка діяльності була позитивною.

Наступним питанням було обрання голови РМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом». На цю посаду було висунуто лише одну кандидатуру О. Хомича, якого і було обрано головою РМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом» на новий термін.

Важливим було питання з висунення кандидата на посаду голови ОМ Атомпрофспілки. З цього приводу було чимало дискусій, адже названа посада після Пленуму, що відбувся 18-19 березня 2010 року в м. Южноукраїнськ, є штатною одиницею Атомпрофспілки. Конференція ОМ ППО ДП НАЕК «Енергоатом» висунула кандидатом на посаду голови ОМ Атомпрофспілки  Олександра Миколайовича Хомича.

18 квітня  відбувся ІV З’їзд ОМ Атомпрофспілки. Голова ОМ Атомпрофспілки Сергій Голота доповів делегатам З’їзду про діяльність ОМ Атомпрофспілки за 10 років її існування. Роботу визнано задовільною.

Гостро обговорювалось питання про схвалення «Положення про ОМ Атомпрофспілки». Рішення з даного питання прийнято наступне: «Робочій групі з опрацювання змін до «Положення про ОМ Атомпрофспілки» доопрацювати, винести на роз­гляд Центральній Раді ОМ Атомпрофспілки  напрацьовані зміни, ЦР ОМ Атомпрофспілки на засіданні внести зміни в дане Положення».

Жваве обговорення було з питання виборів голови ОМ Атомпрофспілки, адже на цю посаду було висунуто кандидатури С. Голоти, О. Хомича і Н. Островської. Остання зняла свою кандидатуру перед початком голосуванням на користь С. Голоти. Голосування засвідчило, що головою ОМ Атомпрофспілки знову обрано Сергія Миколайовича Голоту.

З’їзд ОМ Атомпрофспілки виявив ряд проблем ОМ Атомпрофспілки, хотілося б щоб дані проблеми були вирішенні якомога швидше, адже молоді все ж таки необхідний профспілковий розвиток.

Леонід Волков,

заступник голови ОМ ППО ХАЕС

На знімку: промову оголошує  Олександр Хомич