Чорнобильська трагедія ще довго буде пересторогою для людства в плані обережного застосування досягнень науки і техніки. До цього часу точаться дискусії щодо причин катастрофи і визначення її наслідків. Беззаперечно, що вона торкнулась доль багатьох людей і болить у серцях ліквідаторів.

У Палаці культури відбулось вшанування пам’яті ліквідаторів, які зменшили наслідки біди своєю героїчною діяльністю у перші дні трагедії. Болючий реквієм за тими, хто вже відійшов у вічність, відізвався щемом у серцях присутніх. Учасники дійства та глядачі вшанували пам’ять ліквідаторів хвилиною мовчання.

У своєму слові до присутніх генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко зазначив, що 26 квітня – важка і скорботна дата. Нині в місті вісімсот мешканців, які носять статус чорнобильця, 260 ліквідаторів першої та другої категорії трудиться на ХАЕС. Кожен працівник станції усвідомлює, що працює на небезпечному виробництві, а фаховий рівень дозволяє експлуатувати атомну електростанцію безаварійно, надійно. Про високу від­повідальність атомників говорив заступник міського голови Віктор Островський, інші промовці.

Завершився вечір вшанування ходою до храмів ікони Божої матері «Неопалима купина» та архістратига Михаїла, де відбулись молебні.

Фото Віктора Гусарова