65 років для Всесвіту - лише мить.  Для кожної окремої людини – це майже все життя. Саме стільки років в нашій пам’яті живуть спогади про Велику Вітчизняну війну, які ми почули від когось із рідних та близьких. Для людей старшого покоління це не просто спогади – це їх доля.
9 травня  у великих містах нашої держави  пройшли паради, в інших населених пунктах -  урочиста хода, мітинги та покладання квітів до пам’ятників. Хвилиною мовчання вшановано тих, хто віддав життя за світлу долю майбутніх поколінь.
В день безмежної вдячності воєнному та повоєнному поколінню КДШіР завітала до Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та ветеранів праці. Т.Я. Васілінчук від імені працівників ХАЕС привітала мешканців інтернату зі світлим святом Перемоги, побажала щастя, здоров’я, довгих років життя. На долю майже кожного мешканця цього закладу випали важкі випробування. Не маючи сили дати собі раду, не маючи близьких, які могли б допомогти, підшефні вимушені доживати віку в державній установі.
Одним з небагатьох віконець для спілкування з зовнішнім світом для них стали представники ВП ХАЕС. Кожний підшефний отримав від працівників ВП ХАЕС рушник для рук, бісквітний рулет та поминальну свічку, щоб запалити її на пам’ять про загиблих у Великій Вітчизняній війні.
Комісія по роботі з дітьми та шефській роботі та Профком ХАЕС висловлюють щиру вдячність всім небайдужим до чужої, такої  непривітної долі, за надану гуманітарну допомогу. Особлива подяка людям, які допомогли зібрати кошти для подарунків, а саме працівникам ЕРП (510 грн.), працівникам УКБ (620 грн.), комісії РДШіР (800 грн.), інженеру з експлуатації ЕЦ Олегу Котовичу та кранівнику ЕРП Тетяні Демчук (по 50 грн.).
Завдяки зібраним коштам ми змогли зробити маленьке свято і на Великдень дітям Берездівської школи-інтернат: кожна дитина отримала подарунковий набір (кукурудзяні палички з сюрпризом, шоколадку, казинаки, яблука),  з гуманітарної допомоги малеча мала можливість вибрати собі якусь річ або іграшку, тощо.
  Лідія Куртєва