14 травня  в НАЕК «Енергоатом» відбулося нагородження фіналістів дитячого творчого конкурсу «АЕС-Добробут-Батьківщина». У конкурсі малюнка взяли участь діти з міст-супутників українських АЕС.

Цього року переможцями конкурсу стали: Олена Кудряшова (Нетішин, Хмельницька обл.)(на знімку) – 1-е місце за роботу «Ми даруємо тепло світу»; Валерія Пизіна (Енергодар, Запорізька обл.) – 2-е місце за роботу «Під захистом енергії»; Яна Браташова (Южноукраїнськ, Миколаївська обл.) – 3-є місце за роботу «Саме таким ми бачимо добробут в Україні»; Аліна Гніденко (Славутич, Київська обл.) – заохочувальний приз за оригінальне розкриття теми в роботі «На могутніх сильних плечах держимо Україну, звеличуємо, прославляємо нашу Батьківщину».

Переможці конкурсу у віковій категорії 14-17 років наступні:

Надія Тетеріна (Славутич, Київська обл.) – Гран-прі за роботу «АЕС – Добробут – Батьківщина»; Софія  Швець (Кузнецовськ, Рівненська обл.) – 2-е місце за роботу «Мирний атом»; Любов Дегтерьова (Южноукраїнськ, Миколаївська обл.) – 3-є місце за роботу «Моя квітуча Батьківщина»; Анастасія Толочна (Енергодар, Запорізька обл.) – заохочувальний приз за творчий підхід у розкритті теми в роботі «З надією на майбутнє».

Вручаючи нагороди фіналістам конкурсу, перший віце-президент-технічний директор НАЕК «Енергоатом» Іван Фольтов високо оцінив майстерність юних художників і побажав їм нових творчих досягнень.

Виконавчий директор з кадрів, праці та соці­альних питань «Енергоатому» Тетяна Алексєєва відзначила, що творче змагання не тільки допомагає виявляти юні таланти в образотворчому мистецтві, але й сприяє тому, що школярі беруть активну участь у вивченні проблематики мирного використання ядерної енергії, роблять свій внесок у формування позитивного ставлення до атомної енергетики.

Цього року учасники фінального етапу отримали можливість побувати у столиці України - місті Києві. Зазвичай, після завершення конкурсу роботи фіналістів експонуються у містах-супутниках АЕС України.