О.Матвійчукродом з Травлина, що на Шепетівщині. В самій назві села відчувається буяння трав, певна біологічна сутність  світу. Сільська школа стала колискою її дитячих мрій, набуття знань, зрештою, саме в рідній школі вона розпочала свою трудову діяльність вчителем біології. А передувало цьому отримання золотої медалі за знання і старанність. Робота пліч-о-пліч із старшими наставниками збагатила знанням психології і основами педагогіки та стала щаблем до вступу у вищий навчальний заклад за обраним профілем. Отож, вона стає студенткою-заочницею хіміко-біологічного факультету Тернопі­льського державного університету ім. В.Гнатюка і закінчує його 2000 року за спеціальністю «Педагогіка та методика середньої освіти. Біологія».

Одружившись, молода вчителька  переїздить з чоловіком у Нетішин, де кілька років працює вчителем біології ЗОШ №2. Далі її шлях пов’язаний з четвертою школою.

На педагогічній ниві вона засвідчила грунтовну професійну компетентність,  досягла вагомих результатів у розв’язанні педагогічних завдань.

Чільне місце Оксана Миколаївна приділяє самостійній роботі учнів на уроках, використовує елементи інтерактивних технологій навчання, приділяє значну увагу науково-дослідницькій роботі, вміло організовує роботу з обдарованими дітьми.

Вона підготувала призерів Всеукраїнського конкурсу на кращу екологічну стежку, аналогічного конкурсу «Юннатівський» та переможців Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край – моя земля».

Як передовий педагог школи, Оксана Миколаївна брала участь у міській виставці педагогічних ідей та знахідок, опублікувала науково-методичні статті у фахових виданнях. Зараз О.Матвійчук є керівником методичного об’єднання вчителів біології та хімії, класним керівником 7-Б.

 Попереду екзамени та літня відпустка. А далі все повториться. І, віриться, що на ще вищому рівні.