Увесь світ, Україна, Нетішин відзначали 1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Безліч різномані­тних заходів, акцій, конкурсів та інших подій відбулося у нашому місті напередодні та саме у цей  день. Тривали вони з самого ранку до пори пізнього надвечір’я.

Відзначимо, що запланований перед Палацом культури концерт розпочався згідно з  регламентом, але дощ   вирішив, що діти мають   демонструвати свої здіб­ності на сцені великого залу Палацу. Тут були танцювальні і пісенні номери, гумор та театральні сценки. Звичайно, кожен отримав свою порцію оплесків. Тепло зустріли присутні слюсаря з обслуго­вування обладнання електростанцій 4 групи гідротехніч-ного цеху Хмельницької АЕС Михайла Михайловича Несвіта, адже він не на словах, а на ділі довів, що спроможний заради врятування дитини на героїчний вчинок. Його було відзначено грамотою міськвиконкому за порятунок двох хлопчаків, які провалились під лід на каналі.

Можливо, врятовані були в числі тих, хто після концерту наполегливо розмальовував різнокольоровою крейдою площу біля колишнього кінотеатру «Юність». Діти взяли участь у інших заходах, що проводились 1 червня.

Серед цікавинок – перший Нетішинський парад дитячих візочків, влаштований місь­ким осередком ГО «Фронт змін» навколо Палацу культури.

Незважаючи на дещо сльозовий настрій природи, тринадцять учасників зареєструвалися для участі у святкових розвагах. Розігрівом перед «найсмачнішою стравою»   послужили інші конкурси, за­пропоновані організаторами. Частина сімейних тріо відгукнулися на заклик виявити  найспритнішого у змаганні «Вправний водій», звісно візочка. Аби уникнути ризику у проходженні між бар’єрами, малеча у цей час перекочувала на руки дорослих. Надалі  учасники демонстрували художні здібності у конкурсній забаві «Малюнок на асфаль­ті». Переможці та учасники обох конкурсів отримали грамоти, солодощі та дитячі іграшки. 

Парад дитячих візочків, заквітчаних, стилізованих під казкові карети, припав «на десерт».

«Найказковішим візочком» поважне журі визнало екіпаж Єви Цибульської із назвою «Євандер», «найоригінальнішим» - екіпаж Тараса Шминдрука «Слава Україні», «найспортивнішим» - Богдана Дроздова «Кораблик». Візочок справді нагадував цей символічний у сенсі життєвого плину плавзасіб.

Богдан Фединчук

Фото  Віктора Гусарова