28 травня пролунав останній дзвоник для випускників Берездівської школи-інтернат. Ще 13 наших підшефних пішли  в самостійне життя. Ми дивимося на цих п’ятнадцятирічних людей і запитуємо себе – дорослі вони, чи ще діти? З огляду на те, що їх не чекають у вищих навчальних закладах і далеко не всі зможуть продовжити своє навчання в спеціальних закладах – вони вже дорослі. А ще через невеликий проміжок часу діти вимушені будуть заробляти собі на життя.

А якщо подивитися з іншого боку на їхні не до кінця сформовані статури, по-дитячому відкриті очі, розуміємо - це ще діти. Тільки діти можуть так щиро радіти отриманим подарункам, буди такими безпосередніми та вдячними.

Свято «Останнього дзвоника» розпочалося рівно об 11.00. Мешканці школи-інтернат, гості, вчителі, вихователі, обслуговуючий персонал зайняли місця в актовій залі. Залунала музика,  і під оплески присутніх до зали увійшли випускники, вишикувалися в шеренгу. Всі урочисті та красиві. Сьогодні у них свято, їх проводжають у великий світ, за межі стін, які були їм рідними впродовж 9 років.

Це день  радості і смутку. Свято – тому що відтепер у кожного свій шлях, смуток,   тому що попереду невідомість в такому чужому світі, і тому, що в ці рідні стіни можна буде повернутися тільки в якості гостей.

Під час святкового концерту пролунало багато теплих слів та побажань  на адресу випускників від  вчителів, вихователів, батьків. З привітанням від імені колективу ХАЕС виступила Т.Я. Васілінчук. Вона привітала випускників з закінченням школи та побажала щасливої дороги в житті. Далі разом з членами комісії вручила випускникам подарункові набори: (дорожня сумка, комплект рушників, набір для особистої гігієни, зокрема шампунь, мило, мочалка, зубна паста та щітка, коробка цукерок). Кожній дитині (108 чоловік) вручили по плитці шоколаду.

Ми з гордістю вислухали слова вдячності від адміністрації закладу за підтримку, доброту, чуйність та небайдужість до чужих проблем. Адже це проблеми обділених долею дітей. Але ніщо неможливо зрівняти з безмірною вдячністю дітей з їх повними радості очима, в яких світиться щирість та любов до кожного, хто казав на їх адресу добре слово, на мить пригорнув, зігрів своїм теплом.

КРДіШР та профком ХАЕС щиро вдячні працівникам, всім небайдужим до чужого горя та чужої біди, хто своїм внеском зробив можливим подарувати свято дітям Берездівської школи-інтернат.

Особлива подяка людям, які зібрали кошти для придбання всіх перерахованих подарунків. Зокрема від електроцеху надійшло 220 гривень, ВКМ -  200 , КРДіШР - 600, комісії з правового захисту - 590, профактив ХАЕС зібрав 130 гривень,  свій внесок через скриньку на прохідній на  суму 234 гривні зробили «не обліковані» працівники станції.

Лідія Куртєва, член комісії РДіШР