День журналіста не позначений в календарі червоним. Хоча колір гарячої пристрасті мав би засвідчувати професійне свято усіх, хто з допомогою слова, фото- та телооб’єктива фокусує і перетворює буденність на історичний факт.  Приміром, звичні для  працівників ХАЕС планово-попереджувальні ремонти, прес-конференції щодо виконання колективом плану, або ж досягнень окремих ланок  стають вагомими, коли журналісти забарвлюють подію у гучні заголовки і не менш промовисті рядки статей. Слово журналіста підносить виставку фотографій чи картин до  висот Мистецтва, допомагає читачеві збагнути значимість події.

З 1987 року існує в Нетішині вулиця Висоцького. Вулиця, як вулиця.  Однак коли журналіст О.Шустерук заявив, що, напевно, це перша в світі вулиця, названа на честь барда та кіномитця, я  попросив, як мовиться, «показати табличку», що це саме так. Робота у місцевому архіві, з’ясування  «who is who» з дослідниками творчості Висоцького надали факту історичного статусу. Були зроблені кроки, аби увічнити факт не лише на шпальтах видань, але й у мармурі. І найближчим часом така подія відбудеться.

Цього року за ініціативи журналістського осередку та при сприянні небайдужих людей проведено фотовиставку робіт працівників ХАЕС у галереї Арт-пласт, зустріч у краєзнавчому музеї міста із стан­-ці­йними «лицарями спорту», інформаційне супроводження  велоподорожі усіма атомними містами України працівника ХАЕС Вячеслава Поліщука,  спільне засідання на базі центральної бібліотеки Нетішинської і Хмельницької обласної літературних студій. Отримав свого постійного відвідувача сайт нашого спілчанського осередку «perspekt. org. ua». Заступник редактора «Нетішинскьго вісника» Т.Онісімчук стала переможцем у номінації  «журналіст року», що проводився  місцевою громадською організацією.

Працівник  «Перспективи» О.Шустерук був представником «Книги рекордів України» під ча встановлення світового рекорду на найдовший вишитий рушник, який проходив у Луцьку. Національна спілка журналістів з нагоди професійного свята відзначила Олександра «Почесним знаком НСЖУ».

Спілчани нашого осередку працюють на телебаченні ХАЕС та міської телестудії ТОВ ТРК  ’’Лотел-СКТБ’’, у міському краєзнавчому музеї, міськраді, газетах «Енергобудівник», «Нетішинський вісник», «Пульс» та «Перспектива», у обласній раді. Кожен в міру можливостей доносить до читача та телеглядача свій погляд на події, що відбуваються. Нехай їм не забракне таланту та здоров’я у цій діяльності. Зі святом!

Віктор Гусаров,

секретар міської організації НСЖУ