Комісією по роботі з дітьми та шефській роботі був запланований захід до Дня захисту дітей на 30 травня, але дощ зруйнував ці добрі наміри. Порадившись з директором Палацу культури С.П. Кириленко, ми вирішили провести конкурс малюнка на асфальті на тему „Світ очима дітей” 3-го червня після конкурсу творчих колективів „Золота масочка” та церемонії нагородження її учасників.

Приблизно о 19 годині юні художники Нетішина завзято розпочали розмальовувати площу перед Палацом культури різнокольоровою крейдою.

Діти творили свої шедеври поодинці та групами від 2-х до 8-ми чоловік. На бруківці вимальовувалися домашні улюбленці, герої мультфільмів, розмаїття квітів, але більшість малюнків були на тему мирного атому та „Золотої масочки”.

І ось роботи готові до оцінювання. У членів комісії розбігаються очі від райдужних «полотен», уміло доданих в малюнок кольорів. Наші діти бачать тільки гарне: з малюнків дивляться усміхнені очі героїв, різнобарв’я квітів, яскраві сонечка, високі будівлі ХАЕС та міста.

Як тяжко оцінювати роботи! Всі вони по-своєму гарні та неповторні. Але конкурс є конкурс. Діти гарно попрацювали, і за найкращі роботи повинні бути відзнаки.

Перше місце отримав малюнок Діани Завадської на тему мирного атому. Друге місце зайняв малюнок на тему „Золотої масочки” Діани Перелигіної. А третє місце виборов оригінальний малюнок Насті Буяльської та Насті Сорокатої на тему улюбленого героя.

Переможців конкурсу було відзначено „небесними ліхтариками”. Наступних десятьох учасників нагороджено заохочувальними призами - м’якими іграшками. Решта юних дарувань отримала шоколадку „Мілка”.

По закінченню церемонії нагородження переможці запустили флеш-моби в небо.

Летіть, ліхтарики, далеко-далеко та передавайте привіт всім дітям на вашому шляху!

Лідія Куртєва,

член комісії РД і ШР