Клуб пауерліфтингу «Легіон», де нині тренером на громадських засадах інструктор-методист спорткомплексу Хмельницької АЕС Аркадій Бухтійчук, знаний далеко за межами міста і України. У спортивний зал приходять, як правило, люди дорослі і міцні, аби додати м’язам рельєфності і перемогти, якщо не суперника, то свої лінощі. Цьогоріч у «легіонерів» низка пере­мог у змаганнях.  В  місті Коломия на Кубку України під егідою державної федерації пауерлі­фтингу працівник нетішинської філії енергомереж Володимир Сміщук у ваговій категорії до 110 кілограмів не мав  гідних конкурентів і виборов перше місце з сумою триборства 867,5 кілограма. Цього разу він присів з вагою 335 кілограмів, у жимі лежачи підняв двохсотп’ятикілограмову штангу і в становій тязі показав результат у 327,5 кілограма.

Відзначився на   цих же змаганнях приватний підприємець Євген Малафієнко у ваговій  категорії до 82 кілограмів в безекіпірувальному дивізіоні. Його сума у триборстві 542,5 кілограма піднесла атлета на першу сходинку п’єдесталу перемоги.

А днями у Донецьку пройшов чемпіонат Європи з пауерліфтингу під егідою Європейської асоціації пауерліфтингу.  Тут відзначились працівник ЕРПу Хмельницької АЕС Роман Медведчук та  заступник  начальника тепломеханічного відділу ЗАТ «Техенерго» Володимир Чорнобай. Перший виступав у аматорському дивізіоні у вазі до 82 кілограмів і не мав гідних суперників.

Відзначимо, що Роман, виступаючи на Кубку України в екіпірувальному дивізіоні серед аматорів, встановив рекорд України в становій тя­зі. Результат промовистий – 230 кілограмів і норматив майстра спорту України.

Ще промовистіший виступ Володимира Чорнобая, який демонстрував силу у вазі до 90 кілограмів серед атлетів ві­ком за 50 років. Через травму руки він не міг виступити у триборстві, проте у присіданні показав результат, який лише на 5 кілограмів менший рекорду світу. Нагадаємо, що на Кубку України в Мелітополі Володимир Чорнобай показав результат у  шістсот тридцять кілограмів в сумі триборства. Обидва атлети отримали право взяти участь у чемпіонаті світу, який пройде у вересні, і, сподіваємось, нові успіхи не забаряться.

«Легіон» виховав плеяду прекрасних спортсменів, серед яких заслужений майстер спорту Олена Дмитрук, майстри спорту Володимир Сміщук, Сергій Козловський  та Віктор Пастухов,  Роман Медведчук, і тренер на громадських засадах майстер спорту міжнародного класу Аркадій Бухтійчук (останні чотири – представники ХАЕС). Саме завдяки цим спортсменам такий вид змагань у залік Спартакіади Атомпрофспілки, як пауерліфтинг, не є проблемним для нашої спортивної дружини. Як правило, представники ХАЕС привозять лише призові місця.

Віктор Павлов

На знімках: на п`єдесталі Володимир Чорнобай; Роман Медведчук на фоні емблеми чемпіонату Єв­ропи.