Медсанчастина проводить щорічні профілактичні огляди  працівників Хмельницької АЕС. За словами начальника СМСЧ-4 Юрія Івановича Уляницького, як і у минулі роки, цей процес проходить організовано, без ускладнень, хоча і не безхмарно, адже до цього часу не укладено договір з ХАЕС про проходження медогляду (а це в коштах понад півмільйона гривень). Це питання порушував на нараді з міністром палива та енергетики  України Ю.Бойком голова профкому ДП НАЕК «Енергоатом» О.Лич, вказуючи, що Мінекономіки не дає дозволу на укладення таких договорів, вимагаючи все нові і нові довідки. Відтак медикам поки що нічим платити зарплату, немає коштів на  поповнення витратних матеріалів тощо. До честі керівників станції, вони і без укладення договору зробили передоплату у розмірі однієї третини від планованих за договором коштів. Проте, проблеми це не знімає.

Економіст договірного відділу СМСЧ-4 Тетя­на Миколаївна Івтушок свід­чить, що цього року станція спрямовує на профілактичні обстеження 1922  чоловіки та 439 жінок, які працюють в шкідливих умовах. Зокрема так званий декретований персонал, який проходить медогляд двічі на рік (працівники КГ, ВЛПХ, Спорткомплексу, НТЦ) охоплює тридцять жінок і 219 чоло­віків. Дев’яносто вісім водіїв також отри­мають об’єктивні дані про стан свого здоров’я. Зауважимо, що тисячі п’ятистам праці­вникам ХАЕС буде видано сертифікат нарколога і меддовідку психіатра. Це специ­фі­ка роботи на станції.

Профілактичний медичний огляд цьогоріч проходять двісті одинадцять чоловіків та 450 жінок з нормальним умовами праці, 180 чоло­віків та 91 жінка з шкідливими умовами праці, 200 чоловіків та 100 жінок, які переводяться на іншу роботу під час ППР, адже змінюються їх умови праці. 157 працівників оперативного персоналу станції також в числі тих, кому медики засвідчать можливість виконувати професійні обов’язки.

Медогляд на завершенні. За словами керівника СМСЧ-4 Ю.Уляницького, якихось тенденцій у відхиленні від загально статистичних показників здоров’я українців нетішинці не мають. Хоча медик настійливо рекомендує усім вести активний здоровий спосіб життя.