Чи не кожен робочий день бухгалтерського місяця є датою подачі звіту чи граничним терміном сплати певного виду податку. За недотримання визначеного порядку фіскальні органи відразу стягують штраф. Суми, як на економічну кризову пору, досить значні. Головний бухгалтер ВАТ «УБ ХАЕС» Галина Михайлівна Ничепорук зазначає, що, окрім стежити за календарем, весь час треба бути в курсі змін, які постійно відбуваються в економіці та фінансах. Для прикладу, запроваджені зміни до персоніфікованого обліку заробітної платні працівників. Якщо ра-ніше до Пенсійного фонду треба було подавати щорічні відомості щодо зарплатні, то тепер – щомісячно. Тож, перші місяці нового року для наших бухгалтерів виявляються гарячими. Не варто забувати й про контроль за своєчасною сплатою обов’язкових платежів – оплата електроенергії, комунальних послуг, зв’язку. 

Незважаючи на значне скорочення обсягів виробництва, поглиблення загальнодержавної економічної та політичної кризи, управління будівництва продовжує вести роботи на віддалених об’єктах та вишукувати можливості для укладення нових контрактів. Сувора зима не стала на заваді роботам на Подільському цементі. Там працюють на ділянках, де погодні умови дозволяють. Відтак, знаходиться можливість не скорочувати персонал управління і зберігати кадровий потенціал будівельної організації. Звісно, введено режим жорсткої економії. Однак, керівники УБ ХАЕС переконані, що таким чином вдасться протримати підприємство до початку економічного підйому. А він, як свідчить світова практика, неодмінно настане.

Попри стовідсоткову ком’ютеризацію процесів підрахунків, людський фактор у зведеннях чисел і цифр має головне значення. Запорука успіху – знання, зібраність та висока самодисципліна. Ці риси притаманні кожній працівниці бухгалтерії. Головний бухгалтер Галина Ничепорук особливо відзначає своїх заступників Тетяну Кравчук та Ганну Богуш, бухгалтера розрахункового відділу Ольгу Федорчук.

На фото (зліва направо):Ганна Богуш, Ольга Федорчук, Галина Ничепорук, Тетяна Кравчук.

Людмила Михалєвська