19-20 лютого „Енергетик-НАЕК” провів чергові поєдинки чемпіонату з гандболу у вищій лізі, не втративши жодного очка.

Якщо поразку, отриману в перший ігровий день від нетішинців, представник гостей Юрій Мелешко,  спробував виправдати втомою (мовляв, три години, як з електрички), то недільну крити було вже нічим. Хоча у післяматчевій суботній розмові зі мною спрогнозував, що повторну зустріч СГК „Київ” завершить на свою користь. Не так сталося, як гадалося. 30:20 і 27:21 – чотириочкові здобутки „Енергетика”. 

Команда Олега Каспарова могла перемагати ще переконливіше, але, мабуть, це в її плани не входило. Цілком логічно, що наприкінці зустрічей на майданчику почав з’являтися найближчий резерв.

Загалом – сили були нерівні. Кияни в основному сподівалися на свого лідера – „сімку” Миколу Мельника. І той виправдовував їхні сподівання, закинувши разом 19 м’ячів (більша їх частина припала на неділю – 12). Своя „сімка” віднайшлася і в „Енергетика”. Андрій Матюк засмучував своїх візаві не менше – 18 раз (10+8). Не відставав наш Сергій Процюк, котрий загалом відзначився 13-разово. Вдалих спроб у нього могло бути ще більше. Запам’яталися його два невлучання з позначки гандбольного пенальті на початку повторної зустрічі. Але враження від гри Сергія це абсолютно не зіпсувало. Він був справжнім лідером на полі. Вдало атакував у наступному поєдинку й Дмитро Бєльчиков, сім разів засмутивши кіпера „Києва”.

Отже, маємо гарні очкові здобутки на тлі цілком пристойної гри (зважаючи, на силу суперника). У турнірній таблиці ми поки четверті з 24 балами. Перед веде ще один київський клуб - «Авіатор» (36 пунктів). За ним розташувалися «ЗТР-СДЮШОР» із Запоріжжя (29) та броварський «БВУФК» (28).

У наступному турі в Нетішин прибуває саме один із лідерів - запорізький „ЗТР”, у поєдинках з яким потрібно б реваншуватися за виїзні невдачі. Головний тренер «Енергетика-НАЕК» Олег Каспаров зазначив: «Так вийшло, що 4 тури поспіль ми зіграємо на власному майданчику. Тож завдання одне - взяти максимум очок, щоб покращити турнірне становище. Незважаючи на те, що ми взяли курс на омолодження команди».

Так що нинішній вікенд гандболом порадує знову. Висловлю надію, гра та рахунок за участю „Енергетика” - також. Вболівайте за своїх у п”ятницю із 17.30 та у суботу - від 11.00.

Богдан Фединчук.