За два останні роки кіровоградська сцена встигла стати для учениці нетішинської школи мистецтв Аліни Скобун рідною. Її майстерна гра на акордеоні в рамках XV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Провесінь» перетворила торішнє третє місце з відповідними атрибутами на новий успіх. У наслідок чого – диплом I ступеню. Для Аліни та її наставника – Галини Петрівни Ларчікової. Наш часопис уже розповідав про перемоги цього музичного «дуету». Адже по-іншому, аніж дуетом, називати їх неможливо. Настільки творчо гармонійними видається їх співпраця «учитель-учень».

Юна музикантка з Нетішина презентувала на суд шанованого журі та інших слухачів два твори. Поліфонічний, органну прелюдію ре-мінор німецького композитора Хессе, та варіацію Євгена Дербенка на пісню Покрасса «Козаки в Берліні». Виконання в Аліни натхненне, наче ото по клавішах не пальцями, а душею: на трагічне несподівано переростає у ліричне, а пізніше у веселе, жваве. Гадаю, маю право на цю особисту думку, бо довелося чути уривки з обох творів у виконанні дівчини.

«Жаль, - каже Галина Петрівна, - у наступному році Аліна Скобун уже не зможе представляти рідний заклад на традиційному конкурсі у Кіровограді, адже цьогоріч випускається». Та поки сумувати ніколи. Після цього першого весняного успіху (фестиваль гри на народних інструментах тривав із 28 лютого по 4 березня) нетішинки помандрують підкорювати Дрогобич. «Візерунки Прикарпаття» - таку назву отримав наступний Всеукраїнський «зліт» музикантів.

Кіровоград же залишається знаковим для Аліни. Адже саме у цьому місті минулоріч вона отримала запрошення на вступ від головуючого на конкурсі завідувача кафедрою народних інструментів із Тернопільського музучилища. З цим закладом Скобун спробує пов’язати свою музичну долю. Хай їй щастить у всьому, адже попри талант від Бога в Аліни «вистачає наполегливості та цілеспрямованості», стверджує Галина Петрівна.

Відчувати віддачу і радіти, що вкладені зусилля недаремні, - хіба може бути винагорода вагомішою для наставника? Галина Ларчікова це відчуває. Сповна