Хочу повернути Нетішину обличчя, яке він втратив» -

заявляє новообраний секретар Нетішин-ради Анатолій Сиваківський, на якого тепер покладено ще й виконання посадових обов’язків міського голови

 

На обговорення 50-ої позачергової сесії Нетішин-ради, яка відбулася у середу, 10 березня, виносилося лише одне питання: обрання секретаря Нетішинської міської ради V скликання. За пропозицією тридцяти депутатів на голосування поставили кандидатуру «бютівця» Анатолія Сиваківського. Голосування було таємним. Ось його результати. Із присутніх у залі 34 народних обранців «за» проголосували 33 і один – «утримався».

Єдиною у поглядах з колегами-депутатами була й фракція ПР, яка на попередній сесії була категорично проти кадрових ротацій у владній верхівці міста. Однак, депутати-«регіонали» заперечували проти розгляду додаткових питань й відразу після обрання нового секретаря ради покинули залу.

Далі до порядку денного внесли розгляд двох додаткових питань: про внесення змін до складу постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку і внесення змін до складу виконавчого комітету. До зазначеної постійної комісії входив Анатолій Сиваківський до обрання на нову посаду.

Зі складу виконавчого комітету вивели Олександра Смишляєва і Любов Горбатюк на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування». Натомість Анатолія Сиваківського введено до складу виконкому.

По завершенню сесії новообраний секретар Нетішин-ради відразу поспілкувався із журналістами. У прес-конференції взяли участь «бютівці» Сергій Шумик, Володимир Процик, Вікторія Антощук та «нашоукраїнець» Юрій Самолюк.

Анатолій Сиваківський зазначив, що усвідомлює всю складність ситуації, яка склалася у міськраді та важкий спадок, залишений попередниками. Однак він сподівається, що у пригоді стане набутий колись на цьому поприщі досвід (Анатолій Сиваківський – депутат Нетішин-ради трьох скликань та секретар ради попередньої каденції – авт.) Пан Сиваківський каже, що робити революцій не збирається і значних кадрових змін у колективі міськвиконкому очікувати не варто. Та у випадку виникнення конфліктних ситуації – вольове рішення не забариться, запевняє він.

Анатолій Сиваківський вказав, що невдовзі буде проведена перевірка фінансово-господарської діяльності міськвиконкому Контрольно-ревізійною комісією. «Ніхто не збирається брати на себе відповідальність за чужі прорахунки» - наголосив секретар ради.

Свою діяльність у двох іпостасях Анатолій Сиваківський збирається спрямувати насамперед у господарське русло і повернути Нетішину обличчя, яке він втратив. А першочерговим завданням бачить нормалізацію стосунків та конструктивний діалог між місцевою владою і Хмельницькою АЕС, облрадою, ОДА, політичними та громадськими організаціями.

На запитання, чи не очікує міська рада судових позовів з боку звільненої Любові Горбатюк, Володимир Процик сказав, що позиватися – конституційне право і реалізувати його може кожен. У цьому конкретному випадку він, як юрист, підстав для позову не бачить жодних. І запевняє, що зміна очільників міста проходила у правовому полі на підставі законів України та регламенту Нетішинської міської ради.

У час, коли проходила позачергова сесія Нетішин-ради, Хмельницький обласний апеляційний суд розглядав кримінальну справу за обвинуваченням Олександра Смишляєва. Нагадаємо, наприкінці минулого року Нетішинський міський суд визнав його винним у вчиненні посадових злочинів (невиконання рішень судів та незаконне звільнення працівника з роботи) і виніс вирок – три з половиною роки позбавлення волі.

Який остаточний вердикт винесе апеляційний суд, поки що не відомо. Про подальший перебіг подій ми повідомимо наших читачів в наступному номері газети.

Людмила Михалєвська