Великий обсяг роботи припадає на службу дільничних інспекторів міліції Нетішинського МВ. Чисельність їх у відділі невелика за штатним розписом нараховується 8 дільничних інспекторів міліції, а разом з начальником, інспектором по роботі з населенням і громадськими формуваннями та помічниками - 12 чоловік.

На сьогодні дільничними інспекторами міліції профілактується 371 громадянин, що перебувають на різноманітних обліках ОВС області.Це: 107 - раніше судимих осіб, 14 - осіб, звільнених з місць позбавлення волі, 13 осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, 19 осіб, які формально підпадають під адміністративний нагляд, 88 осіб, які вчинили насильство в сім’ї, 52 особи, які зловживають алкоголем, 16 неповнолітніх, які потребують уваги з боку міліції, 80 - наркоманів. У середньому одним дільничним інспектором проводиться робота з 61 такою особою. Протягом звітного періоду додатково виявлено та поставлено на облік 32 особи. Так, з початку 2010 року працівниками СДІМ було розглянуто 73 повідомлень та звернень громадян. Ними безпосередньо в цьому році розкрито 8 злочинів загально-кримінальної спрямованості. Працівниками СДІМ було активізовано роботу по проведенню індивідуально-профілактичної роботи з особами, схильними до скоєння правопорушень.

Увесь спектр роботи виконують такі дільничні інспектори міліції: ст. лейтенант міліції Левчук О.В., ст. лейтенант міліції Жоган С.В., ст. лейтенант міліції Чесновський П.А., ст. лейтенант міліції Кашперук О.М., молодший лейтенант міліції Макарчук С. І., молодший лейтенант міліції Семенюк В.В. Крім цього великі надії подає помічник дільничного інспектора міліції молодший сержант міліції Бабійчук В.О. За кожним дільничним закріплена певна територія обслуговування Нетішинського МВ. У середньому ДІМ доводиться контактувати з великою кількістю осіб, які проживають на його дільниці обслуговування та перебувають на спеціальних профілактичних обліках. Це переконливо доводить важливість завдань щодо підтримання громадського правопорядку. Щоразу в своїй діяльності їм доводиться бути детективами, експертами, психологами. Весь негативний контингент м. Нетішина, тобто п’яниці, жебраки, вуличні дебошири, важкі підлітки - це їхній «головний біль».

В усіх здобутках сектору дільничних інспекторів міліції є величезна заслуга їхнього начальника ст.лейтенанта міліції Антонюка Валентина Яковича, який є відданою людиною своєї справи. Він завжди старанно ставиться до виконання покладених на нього службових обов’язків, до яких входять не лише боротьба зі злочинністю, а й виховання своїх підлеглих.

Дільничий інспектор міліції, як ніхто інший з колег-правоохоронців,  є найближчим до людей. Саме від нього можна отримати правову та психологічну допомогу.

Отож, з упевненістю можна сказати про те, що дільничий інспкектор міліції - це уособлення міліції, а саме - її обличчя в очах населення.

 Бунтовська О. А.,
інспектор, ст. лейтенант міліції