Щороку Нетішинська міська організація Червоного Хреста проводить благодійну акцію, приурочену до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Цьогоріч за сприяння Нетішинського міськвиконкому двадцяти хворим на туберкульоз виплачена грошова допомога – 100 гривень. Щоправда, як зазначає заступник начальника Управління праці та соціального захисту населення Валентина Косяк, кошти на особові рахунки їм надійдуть лише на початку квітня.

Силами працівників НМО Червоного Хреста та церкви адвентистів сьомого дня закуплені продукти та зібрані продуктові набори. До важкенького пакета входять крупи в асортименті, борошно, олія, вермішель. Голова організації Людмила Вітковська каже, що на придбання харчів витрачено понад півтори тисячі гривень, які надійшли від спонсорів-адвентистів та від продажу марок Червоного Хреста. Їх місцева організація регулярно розповсюджує на підприємствах та в установах Нетішина. Ще на 1300 гривень роздали одягу та взуття для найбільш нужденних.

«Звісно, хворих на туберкульоз в місті значно більше, ніж ми сьогодні надаємо допомогу, - розповідає Людмила Вітовська. – Вирішити, хто потребує її найбільше, допомагає лікар-фтизіатр, де вони стоять на обліку. Одначе, за особистою заявою хворого ми можемо надати допомогу й в інший час. Одягом, взуттям, трохи продуктами – для цього в організації створений спеціальний банк речей».

Людмила Михалєвська