Гусаров, Руцький,

                        Ковальчук,

Рудковська, Лелях

                           і Митюк,

Кухоцька і нескромний я -

Це ми, історія твоя,

Нетішине, бібліотеко,

Щаслива мите,

                      ніжна спеко...

Це - ми. Це наше

                      сьогодення.

Нам десять років.

          Ми - «Натхнення»! -

такі дві строфи миттєво народилися в автора цієї невеличкої замітки під час відзначення 15 квітня літстудією «Натхнення» першого свого вагомого ювілею. Звісно, у бібліотеці, яка за  директорування Марії Омельчук була і залишається світлим омофором для тих, для кого поетичний політ душі – сенс і щастя.

Майстри слова разом із шанувальниками їхньої творчості утворили у залі затишний родинний овал. А ведучі, за сумісництвом поети, Віктор Гусаров та Ганна Митюк повели всіх у минуле «Натхнення» та його сьогодення.

Присутніх поетів, прозаїків, дослідників рідного краю (їхні прізвища вам уже відомі зі вступного вірша) було представлено за допомогою поетичних рядків. У відповідь літстудійці-старійшини мали нагоду висловитися, прочитати власні доробки. Як ті, що вже полюбилися читачам, так і нові.  За пультом DVD чергувала працівниця ЦБС Тетяна Шахніна. Демонструвалися зображення, які вже стали історією: засідання, зустрічі з відомими людьми, презентації книжок. Звучали пісенні записи, адже вірші багатьох студійців покладено на музику. Живим виконанням творів порадували присутніх працівники Палацу культури Каміла Пельванова та Леся Формазюк. Лунав дотепний жарт. Редактори місцевих видань Петро Войтович та Віктор Гусаров по-доброму розворушили залу своїми поетичними пародіями на творчість «натхненників».

Отримали нагоду також поділитися поетичним хистом спеціальні гості урочистого засідання літературного об’єднання – нетішинці Микола Габрук та Людмила Гучко.      

Поціновувачі поезії не залишилися осторонь, вітаючи ювілярів гарним словом та добрими спогадами. Особливо теплими були виступи головного спеціаліста відділу культури та туризму Тетяни Лещенко та господині ювілейного вечора Марії Омельчук.

Богдан Фединчук