Волейбол  у місті енергетиків отримав новий імпульс  після того, як до тренерської справи долучився Василь Мазуров, -  добре знаний у волейбольному середовищі фахі­вець. Він скрупульозно і наполегливо формував команду, у складі якої нині   працівники Хмельницької АЕС - Андрій Орловський,  Ігор Нікітчук, Володимир Стецюк (всі  з ЕРПу), Андрій Олендер (ТЦ), та  представники спорткомплексу станції Сергій Харченко і Сергій Кузьмінчук.

У першому своєму сезоні команда   волейболістів «ХАЕС-НАЕК» розпочала боротьбу за шлях до вершин у аматорській лізі чемпі­онату України. І старт був вдалим: друге місце та перехід в першу лігу. Наступний сезон: волейболісти з Нетішина увійшли до трійки призерів і отримали право виступати у вищій лізі. З-поміж 12 команд перший сезон нетішинці завершили на 9 позиції. У 2009-му відбулося схо­дження до п’ятої позиції.

 Як кажуть, смак приходить під час гри. Цьогоріч  команда намітила амбітну мету потрапити до числа призерів вищої аматорської ліги і все зробила для того, аби здійснити задум. У боротьбі за вихід до четвірки кращих наші волейболісти здолали багатьох іменитих суперників. Зокрема вони на рівних боролись з  бронзовим призером першості котовською «Бірзулою», на той час чемпіоном аматорської ліги черкаською «Золотоношею», перемогли срібних призерів чемпі­онату України команду «Інваспорт» з Житомира,  миколаїв­ський «Водоканал».

 Зрештою в с.Баяни Чернівецької області на базі відпочинку «Сонячна долина» вихованці Нетішина поборолись за медалі з трійкою інших претендентів на переможні місця: місцевим «Джерельцем», «Златогором» з Черкас, та «Соколом-Газовиком» з міста Сокаль, що на Львівщині. В результаті запеклої боротьби нетішинці стали срібними призерами вищої аматорської ліги. Попереду  лише «Джерельце», яке випередило команду «ХАЕС-НАЕК» на одне очко.

Кували перемогу крім названих вище працівників ХАЕС вихованці тренерського тріо у складі В.Мазурова, Сергія Харченка та Сергія Кузьмінчука молоді переспективні волейболісти Едуард Бистріцький, Василь Балатюк, Андрій Федор­ченко, Олександр Чернюк та Ігор Тарковський.

Як мовиться, срібло – не остання нагорода, на яку мають право замахнутись наші волейболісти. У це вірить і начальник команди заслужений працівник фізичної культури України С.Балаян.

Побажаємо волейболістам нового успішного сезону

 Віталій Карпюк