Згідно з «Положением о проведении конкурсов профессионального мастерства персонала ГП НАЭК «Энергоатом»» ПЛ-К.0.07.368-06          та в рамках підготовки до проведення конкурсу професійної майстерності серед молодих працівників відокремлених підрозділів ДП НАЕК «Енергоатом» у поточному році на станції проведено конкурс професійної майстерності серед працівників електричного цеху ВП Хмельницька АЕС за спеціальністю «Електрослюсар з ремонту електроустаткування електро­станцій КРП 6/0,4 кВ 4 розряду».

Участь у конкурсі взяли четверо «молодих бійців» електроцеху: О.В. Галент, О.П. Іщук, А.M. Мерцалов та С.Б. Ярмолюк, які працюють на посадах електрослюсарів з ремонту електроустаткування.

Визначення кращого за професією, згідно з вимогами, було проведене в два етапи: після проведення теоретичного та практичного етапів, які оцінювались відповідною кількістю балів. Сумарна максимальна кількість балів  і визначала переможців.

Теоретичний етап, який по суті був позачерговою перевіркою знань з ПТЕ, ПОП та ППБ, полягав у наданні протягом 60 хвилин максимально точних та повних відпові­дей на 10 питань. Уже на даному  етапі виявилися потенційні лідери професійного змагання, які надали найбільш точні й повні відповіді.

Практичний етап у формі виконання регламентного обслуговування вимикачів серії А3700 змусив конкурсантів окрім знань продемонструвати і рясні краплі поту на чолі, а руки вимастити справжнім електротехнічним брудом. На даному етапі молоді  працівники мали змогу виявити, як  кажуть у футболі, і «особисту майстерність» і ще раз продемонструвати теоретичні знан­ня, як безпосередньо конструктивних особливостей вимикачів серії А3700, так і прийомів безпечного виконання технічного обслуговування згідно з правилами ОП та ПБ.

За підсумками двох етапів конкурсу місця призерів розподілилися наступним чином: перше місце з присвоєнням звання «Кращий молодий електрослюсар з ремонту електрообладнання електростанцій 4 розряду електроцеху ВП ХАЕС 2010 року»  отримав Олександр Галент. Далі місця розподілились так: другий  Сергій Ярмолюк, третій –Артур Мерцалов і за межею призової трійки  залишився  Олександр Іщук.

Отримане місце, а відпо­відно і продемонстровані знання та навички, які, логічно, пропорційні прикладеним зусиллям та професійним здібностям, не залишились простим оформленням результатів: учасники конкурсу отримали дві, півтори і одну мінімальну заробітну плату відповідно за I, II та III місця.

Переможець станційного конкурсу професійної майстерності О.В. Галент (на фото вгорі) окрім того автоматично став представником Хмельницької АЕС для участі у конкурсі з відповідної спеціальності серед відокремлених підрозділів ДП НАЕК «Енергоатом», який відбудеться восени 2010 р. на майданчику ВП ХАЕС. Бажаємо йому успіху на наступному етапі битви серед професіоналів електричних цехів ДП НАЕК «Енергоатом».

Хочеться подякувати інструктору НТЦ П.О. Закандаєву, заступнику начальника ЕЦ по роботі з персоналом Ю.В. Нагорному, начальнику дільниці ЕЦ І.М. Половичу і майстру ЕЦ Р.М. Кузіву а також, звісно, самим конкурсантам за продемонстровані здібності та за проведену роботу.

Анатолій Смаглюк

На знімках (зліва направо): перший ряд - І.М. Полович, О.В. Галент, О.П. Іщук, Р.М. Кузів; другий ряд - С.Б. Ярмолюк, А.М. Мерцалов, О.П. Закандаєв, А.М. Смаглюк