Охорона праці належить до найважливіших складових процесу забезпечення виробництва. Вона в числі інших передбачає комплекс заходів спрямований на  удосконалення процесів, модернізацію і реконструкцію з дотриманням нових стандартів виробництва, умов праці, відпочинку, тощо. 

Хмельницька АЕС кілька років поспіль в числі кращих підприємств області з охорони праці, адже тут з самого початку було взято на озброєння принцип: здоров’я і безпечні умови роботи працівника понад усе. Не випадково, найчисельніший колектив області майже не має випадків важкого травматизму. Сприяє такій ситуації і активна робота з персоналом інспекторів відділу охорони праці, до яких належить фахівець з великим стажем роботи Віра Іванівна Мазур.

З сорока двох років трудової біографії двадцять три останніх роки припадає на відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція». 1987 року влилась вона в колектив цеху теплової автоматики та вимірювань. Через два роки її призначають на посаду інженера з охорони праці цеху ТАВ, а  2003-го переводять інспектором від­ділу охонони праці Хмельницької АЕС. 

Вона висококваліфікований грамотний  спеці­аліст з хорошим рівнем фахових технічних знань. Як відзначають колеги, Віра Іванівна  здатна виконувати відповідальні та складні роботи, приймати самостійні рішення при виконанні завдання. Дисциплінована, вимоглива до себе та підлеглого персоналу. Водночас  людина відкрита, дружелюбна. Рівнем знань, великим досвідом у роботі Віра Іванівна заслужила повагу у колективі. Відтак неодноразово нагороджувалась  відзнаками за сумлінне ставлення до обов’язків, у 2003 році нагороджена Грамотою Хмельницької обласної ради. 2004 року її було удостоєно  Почесної грамоти Міністерства палива та енергетики  України. 2005-го - «Почесний працівник ВП ХАЕС». 2006 року  отримала Подяку ВП ХАЕС.

Цьогоріч з нагоди ювілею та за плідну роботу в царині охорони праці Віра Іванівна удостоєна знака: «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України» ДП НАЕК «Енергоатом». Найдорожчою ж відзнакою вона вважає збережене здоров’я інспектованих нею працівників Хмельницької АЕС, адже знання правил і норм під час виконання робіт убезпечує від багатьох неприємностей.

На знімку: В.І.Мазур  (на знімку ліворуч) з молодою колегою

Віктор Павлов