Мінпраці розробило революційний план інформування населення про нові покращені розміри та спрощений порядок отримання житлових субсидій. Про це повідомив на селекторній нараді в Кабміні Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага.

„В Міністерстві вже розробили план спрощених заяв та декларацій, котрі будуть розіслані поштою 9 мільйонам пенсіонерів. У кожному конверті буде зразок і бланк заяви та зразок і бланк декларації про доходи, які пенсіонери зможуть заповнити, не виходячи з дому”, – повідомив Василь Надрага.

„За останні два дні Міністерство провело роботу з дерегуляції, яка назрівала роками. Заява на субсидію, що раніше займала дві сторінки, тепер складається лише з 4-х пунктів, що розміщуються на півсторінки. Форма декларації про доходи з чотирьох сторінок скорочена до однієї, котра містить мінімальну кількість інформації про подавача.

Сьогодні керівництво країни поставило перед нами завдання дійти до кожної квартири в місті, до кожної хати в селі. Ми спільно з Міністерством ЖКГ запустили систему централізованого збору відомостей. Людям вже не потрібно буде самим збирати всі довідки. Ми максимально спростили цю систему”, – повідомив Василь Надрага.

Зараз житловими субсидіями в Україні користуються в літній період 241 тисяча сімей, а у зимовий період (під час опалювального сезону) – 1 мільйон 39 тисяч сімей. Міністр прогнозує, що кількість користувачів субсидій може подвоїтись.

Василь Надрага нагадав, що, згідно постанови Кабміну, відшкодування різниці цін на комунпослуги зростає на чверть для працюючих і на третину для пенсіонерів та інвалідів.

Міністр підкреслив, що громадяни, які мають заборгованість з квартплатою, не повинні боятися звертатися за субсидією. Наявність боргу ніяк не впливає на її отримання. Також ті, хто вже має субсидію, не повинен нікуди звертатися, вона йому буде перерахована автоматично.