2007 року з метою підтримки проектів для вітчизняних засобів масової інформації, творчої молоді і ветеранів української журналістики засновано Український журналістський фонд,  покликаний створювати додаткові умови для правової та соціальної допомоги журналістам заради розвитку вільної, об’єктивної та активної преси в Україні. За словами голови правління цієї організації Людмили Ольховської, Український журналістський фонд покликаний дбати  про підвищення професійного рівня вітчизняних журналістів і створення можливостей для отримання інформації з перших рук через поїздки, організацію круглих столів із відомими діячами з метою підвищення ролі ЗМІ в громадянському суспільстві та консолідації професійної спільноти. Понад 2500 працівників засобів масової інформації за час існування організації мали можливість відвідувати різні куточки нашої країни і зарубіжжя. Цього разу майже тридцять журналістів з різних видань України прибули на Хмельниччину, де вже оглянули і найближчими днями побувають на ланах Білогірщини, у заповідниках національного значення - знаменитому палацево-парковому ансамблі «Самчики»,  стародавньому Меджибіжі, на Славутських підприємствах і на найбільшому промисловому об’єкті області – Хмельницькій АЕС.

Зокрема на цьому об’єкті журналісти відвідали навчально-тренувальний центр  ХАЕС і мали можливість побачити точну копію Блочного щита управління станції, поспілкуватись із фахівцями атомної енергетики. В програмі перебування у Нетішині відбулась зустріч з генеральним директором ХАЕС Миколою Панащенком, який розповів журналістам про здобутки колективу та перспективи розвитку станції.

У ході діалогу медійники поставили чимало запитань різнопланового характеру: за яким принципом працює система АСКРО, яку зарплату отримують та якими пільгами користуються енергетики, чи існує на підприємстві плинність кадрів, чому в питанні добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС Україна орієнтована на російського, а не будь-якого іншого інвестора, чи підвищення ціни на газ не потягне за собою здорожчання електроенергії. Цікавилися гості також які види риб розводить ХАЕС і чи проводять її вилов, чим викликана диспропорція в освітленні станції та Нетішина і довколишніх сіл, з’ясовували кар’єрні сходинки М.С.Панащенка тощо. На кожне запитання журналісти отримали вичерпні відповіді, а наостанок учасники зустрічі обмінялися сувенірами і рекламною продукцією.