В очікуванні нових авансових надходжень на завершенні спорудження представницького центру місії OSART Хмельницької АЕС трудяться фахівці ТОВ «БМУ-3 УБ ХАЕС». За словами директора товариства Анатолія Ольденбурга, лише на оздоблювальні роботи необхідно щонайменше півтора мільйона гривень. За умов регулярного ритмічного фінансування представницький центр може прийняти гостей уже на початку наступного року, стверджує керівник БМУ-3.

Наразі на будівництві зайнято 22 працівники органі­зації. Однак, як запевняє Анатолій Ольденбург, при потребі відразу будуть залучені додаткові кадри з числа вивільнених за скороченням штату працівників. Не виключено, що при нарощенні темпів робота триватиме повний світловий день, а також у вихідні дні.

Нині продовжувалися зовнішні опоряджувальні роботи – очистка фасаду та облицювання сходів мармуровою плиткою. З внутрішніх робіт залишилося лише фарбування поверхонь, встановлення електро- та освітлювальних приладів, деякі сантехнічні роботи. Анатолій Ольденбург каже, що всі роботи виконувалися за прийнятими європейськими стандартами та переважно із дорогих імпортних матеріалів.

Як тільки завершаться фасадні роботи, буде проводитися благоустрій прилеглої до представницького центру території.

Людмила Михалєвська