Нині дві п’ятірки  на календарі життєпису Віталія Леонідовича Балцуна. Гарна дата, гарний шлях пройдено людиною, і правильні оцінки «п’ять» та «п’ять» виставлено долею. Сьогодні йому доручено одну з найвідповідальніших ділянок на Хмельницькій АЕС – начальника зміни станції. Робота не лише відповідальна, але й така, що вимагає надзвичайних знань, добрих психофізичних кондицій, вміння приймати вивірені послідовні рішення.

 На Хмельницьку атомну електростанцію Віталій Леонідович прийшов у 1982 році. Перед цим було навчання у Київському політехнічному інституті  за спеціальністю «електричні станції» та  робота на Хмельницькому заводі «Темп». 

На ХАЕС починав з посади чергового електромонтера. А тоді черговий інженер, начальник зміни електроцеху, начальник зміни блока №1…

У 2004 році під час ввімк­нення енергоблока №2 у мережу він очолював зміну, що виконувала цю відповідальну операцію. Звичайно, відчував високу відповіда­ль­ність перед всім колективом станції і перед найвищими посадовими особами країни за успіх справи. Зрештою було приємно отримати з рук Президента країни урядову нагороду.

Але не це головне. Він навчався справі, яку любить і за яку готовий нести відповідальність щоденно, щохвилинно. Він професіонал.

Бажаємо ювіляру наснаги і здоров’я, гарних оцінок вже за дванадцятибальною шкалою!