До ремонтних робіт  в машзалі турбінного відділення другого енергоблока були залучені працівники РАЕС. Вони допомагали в лагодженні четвертого циркуляційного насосу, приводної турбіни турбоживильного насоса. Всі заплановані роботи колектив цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбінного цеху енергоремонтного підприємства виконав згідно із запланованими графіками. Успішно завершено ремонт турбіни і встановлення її на валообертовий пристрій. Всі системи машзалу готові до несення технологічного навантаження. Зараз тривають післяремонтні випробування і відмивання конденсатно-живильного тракту.

За словами начальника цеху з ремонту тепломеханічного устаткування Володимира Харченка, він задоволений роботою свого колективу, який на високому професійному рівні виконав весь обсяг запланованих в ремонтній кампанії робіт. Приємно, що поряд із працівниками, які мають багаторічний стаж роботи в цеху, хороші результати у праці показують і більш молодші колеги.

Майстер з ремонту Юрій Радовинчик (на знімку) на ХАЕС працює лише десять років. Він постійно на високому рівні організовує ремонти арматури, посудин, трубопроводів. Без відриву від виробництва закінчив Національний університет «Київський політехнічний інститут». Керівництво цеху вважає, що                 у майстра є хороше профе­сійне майбутнє, бо до роботи ставиться із великою від­повідаль­ністю.

Юрію  Радовинчику притаманні товариськість і людяність, він ніколи не відмовляє в допомозі молодшим колегам. Багатьом за взірець є його постійне піклування про сім’ю, родину, разом із дружиною виховують троє дітей.

«У нашій роботі важливе значен­ня має людський     фактор» – постій­но наголошує  Володимир Харченко­.

Колектив цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбінного цеху зараз завершує оформлення відповідної документації і готується до планово-попереджувального ремонту на першому енергоблоці.

Підготував  Олександр Шустерук