Для дітей літо – не тільки можливість відпочити від щоденних занять у школі, а й хороше оздоровлення. Це добре розуміють батьки, і з настанням літніх канікул переймаються наявністю у профкомі ХАЕС путівок у дитячі табори відпочинку. Цьогоріч було обрано три оздоровчих заклади. Для відпочинку у «Ласпі» та «Юності» надійшло 242 путівки, в «Агатівку» – 277.

Вранці напередодні минулих вихідних біля приміщення Нетішинської зош №1 було гамірно, складалось враження ніби свято першого дзвоника настало. Але ж на календарі лише початок серпня. Тут зібрались діти, щоб на автотранспорті електростанції добратись до позашкільного закладу «Гощанський дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Агатівка», який знаходиться за кілька десятків кілометрів від Нетішина.

Дехто скептично може заува­жити: «Що за від­починок у лісі, коли всі прагнуть на море». Досвід підказує, що й                серед правічної природи можна добре  оздоровитись і набратись хороших емоцій.

- У «Агатівки» якась позитивна енергетика», - каже одна з мам. – Торік моя донька вже відпочивала біля Гощі, а цьогоріч знову туди захотіла. Ми з чоловіком кажемо, що відправимо на море, а вона: «Ні, тільки в Агатівку». Заступнику голови профкому ХАЕС Людмилі Малько не дивно, що діти так полюбили «Агатівку». За її словами, там створені всі умови для змістовного відпочинку та гармонійного розвитку. Директор позашкільного закладу Петро Стахов серйозно ставиться до підбору кандидатур вожатих, обслуговуючого персоналу, для дітей там ніколи сумувати.

- Важко описати момент від’їзду дітей із «Агатівки», - каже Людмила Малько, - на очах у багатьох бринять сльози розлуки. За три тижні вони встигають здружитись. Сумніватися в доцільності пода­льшої співпраці                  з «Агатівкою» немає підстав, гощанці для нас не тільки добрі сусіди, а й хороші партнери. Найголовніше, що там дбають про свій імідж, створюючи комфортні умови для відпочинку дітей.

Завдяки Хме­льницькій  АЕС сьогод­ні у Нетішині мають можливість оздоровитись і діти з числа сиріт, напівсиріт, інвалідів, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей. Вирішено також підтримати талановитих та обдарованих дітей, які своїм талантом прославляють місто енергетиків на різних мистецьких конкурсах.

Наш кор.

Фото 

Олександра  Шустерука