Її розбудова – це позитивний поштовх у розвитку економіки краю

Таким бачить майбутнє атомної електростанції  голова Хмельницької облдержадміністрації В.С. Ядуха, про що він сказав у розмові з журналістами телестудії і «Перспективи». Вона відбулася в рамках святкування головного свята країни – Дня Незалежності, яке в області урочисто почали відзначати ще напередодні минулих вихідних. Зважаючи на обмаль часу, ми поставили Василю Степановичу лиш два запитання: «Які основні здобутки отримала Україна за роки своєї незалежності та який вклад у розвиток економіки країни вносить Хмельниччина», і поцікавилися позицією керманича області стосовно будівництва третього і четвертого енергоблоків ХАЕС.

- Сьогодні весь український народ святкує 19-у річницю Незалежності України і кожен з нас, на моє переконання, пишається тим, що проживає в цій країні, - сказав Василь Степанович. – У прекрасній країні, де вже стільки років гордо майорить над нами синьо-жовтий стяг, а гімн України прославляє її на весь світ.

Основним здобутком є те, що ми сьогодні вільні і самостійні, можемо самі будувати свою країну, визначати пріоритети і працювати за ними. Така можливість нам дана. І ніхто з боку не повинен нав’язувати народу України, що йому робити в своєму домі.

Ще один здобуток – прекрасні, талановиті люди і природні багатства, якими наділено країну. Отож, маємо все необхідне, аби, поборовши політичні негаразди, об’єд­натися і творити добро.  Давно переконаний, що в єдності наша сила.

Напередодні 19-річчя Незалежності України позитивні здобутки в усіх сферах господарської діяльності має Хмельниччина. Є зрушення у промисловому виробництві, сільському господарстві, серйозно вдалося «підтягнути» фінансову ситуацію. Якщо область раніше в цьому плані була завжди на останніх позиціях, то тепер – посередині, а за багатьма показниками навіть у першій п’ятірці. Вперше за всі роки незалежності хмельничани отримали найвищий в Україні урожай ранніх зернових, маємо, в порівнянні з іншими областями, найнижчу ціну на хліб. Можна­ називати ще багато добрих справ, а тому я хочу щиро подякувати людям­-трударям, котрі не займаються порожніми балачками та не б’ють себе в груди, доводячи хто з них більший патріот, а вершать добро.

Від душі вітаю зі святом всіх подолян, вітаю жителів Нетішина, куди неодмінно збираюся приїхати. Бажаю кожній вашій родині міцного здоров’я, добра, благополуччя. Бажаю, щоб маяк і гордість  нашої області Хмельницька АЕС розвивалася. Щиро переконаний, що будівництво 3 і 4 енергоблоків – це позитивний поштовх у розвитку економіки області. Усіх, хто сумнівається, залякує небезпекою, я запитую: «А хіба ж ми не маємо вже два діючих енергоблоки, і що?»

Застосування новітніх технологій підвищує надійність енергоблоків, їх будівництво дасть можливість розвинути 30-кілометрову зону, залучити тисячі людей до  роботи та мільярдні інвестиції в  економіку області. Все, що йде на позитив, маємо вітати, але й слідкувати за тим, аби роботи виконувалися з дотриманням усіх норм і вимог, без порушень закону. Ми за те, щоб місто енергетиків Нетішин розвивалося, хотів би завжди бачити в ньому усміхнених і щасливих людей.

Ольга Сокол

Фото  Тетяни  Тарасюк