Традиційним  подарунком до Дня Незалежності стала виставка, яка відкрилась у мистецькій галереї «Арт -ПЛАСТ».

Цьогорічна виставка вперше презентує відвідувачам художній фонд музею. Формування цього фонду  розпочалось із відкриттям у Нетішині мистецької галереї «Арт- ПЛАСТ» 30  вересня 1997 року. Поступово після кожної виставки до фондів музею  надходили роботи-дарунки.

В основному на виставці представлені роботи майстрів нашого міста та області. Тому вона отримала назву: «Майстри мистецтв Хмельниччини – незалежній Україні».

Декілька робіт залишились після проведення першої виставки, себто персональної виставки члена спілки художників України Едварда Міляра. Портрети будівельників, які будували Хмельницьку АЕС, урбаністичні пейзажі – сьогодні це частинка ко­лекції музею. Творчість ще одного худо­жника з Хмельницького Тараса  Андрійчука представлена двома  роботами - «Примара свободи»  та «Стеблинка». Привертає до себе  увагу яскрава та життєрадісна квіткова композиція також хме­ль­ницької ху­до­жниці Олени Скорупської.

Музей горди­ться невеликою, але дуже цікавою колекцією Сам­чиків­ського розпису (мальовки). Яскраві, самобутні роботи створені майстрами, які живуть і працюють у с. Самчики Старокостянтинівського району.

На виставці також представлені роботи місцевих художників: Володимира Бещука, Михайла Якубовича, Ганни Гончарук, Наталії Летнянчин, Світлани Міллер, Катерини Садовщук, Михайла Максимчука.

Гарним доповненням до свята стали твори декоративно-ужиткового мистецтва, виконані учасниками Першого Всеукраїнського симпозіуму художньої соломки «Солом’яне диво», що проходив у Нетішині, та роботи учнів Нетішинської дитячої художньої школи, а також представлена побутова кераміка радянського періоду і рушники з фондів музею.

Фото  Віктора  Войковськог