Не всяка конференція трудового колективу розпочинається під звуки духового оркестру, в нетішинських освітян це стало доброю традицією. Варто лише поглянути на радісні обличчя учителів, які після літньої відпустки поспішали на «побачення» зі своїми колегами, і стає зрозуміло: серпнева конференція освітян, яка розпочалась у вівторок, є для них справжнім святом.

Відкриваючи захід, начальник відділу ос­ві­­ти Нетішинського міськвиконкому Марія Моцик наголосила на успіхах, яких вдалося досягти освітянам. Було відзначено іменинників і ювілярів, щирі побажання прозвучали випускниці зош №1 Ользі Пилипчук, яка поповнила лави педагогів. Учасни­ки конференції висловили вдячність колегам-ветеранам, котрі виховали не одне покоління дітей. Серед них колишній директор зош №2 Любов Троценко (на знімку). Вона з особливим трепетом у серці прийняла в дарунок красивий букет квітів.

Після обрання президії, до складу якої увійшли досвідчені педагоги та представники місцевої влади – секретар Нетішинської міської ради Анатолій Сиваківський, заступник місь­кого голови Іван Михасик, до порядку денного було внесено низку актуальних питань щодо організації навчального процесу. Марія Адамівна акцентувала увагу присутніх на проблемах дошкільного виховання. Сьогодні категорією дітей до семи років опікується 237 педагогів. а нетішин залишається єдиним містом на Хмельниччині, де дошкільні навчальні заклади працюють у дванадцятигодинному режимі.

Про основні завдання місцевої влади у вирішенні освітянських проблем доповів секретар міської ради Анатолій Сиваківський.

У ході обговорення стало очевидним, що в нетішинських освітян є підстави для гордості. Адже багато випускників шкіл стають студентами престижних вищих навчальних закладів, місто пишається обдарованою молоддю. Саме на необхідність підтримки молодих талантів звернула увагу методист міського відділу освіти Л.Кінах.

Учасники конференції мали можливість позна­йо­митись з новими мето­дичними посібниками і підручниками, зразки яких продемонстрували під­при­ємці, які спеціалізуються на реалізації навчальної літератури (на знімку).

Незабаром перший дзвоник покличе велику когорту учнів та їх наставників до просторих класів. З новою силою завирує шкільне життя – цікаве й багатогранне.

Олександр Шустерук

Фото  автора