Свято залишається святом за будь-якої погоди, підтвердженням цього стали урочистості з нагоди початку нового навчального року у нетішинських загальноосвітніх школах. Дощ вніс, як мовиться, свої корективи і традиційної лінійки на спортмайданчику зош №1 не було. Учителям, дітям та їх батькам довелось тіснитись у коридорі. Дітлахам, які вперше переступили поріг школи, така ситуація виявилась дуже незручною, більшість з них почувала себе розгублено.

Букети квітів, рясно скроплені дощем, ще більше дарували свій неповторний аромат осені, пори, яка дає початок новому навчальному року, а значить новим знанням, відкриттям, успіхам. Про здобутки, з якими підійшли вчителі та учні до першовересня, з гордістю говорила виконуюча обов’язки директора зош №1 Олена Матус. Цьогоріч 87 відсотків випускників стали студентами провідних вітчизняних вузів, учениця Марина Кучер вийшла переможницею Всеукраїнської олімпіади з історії.

Генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко, звертаючись до школярів сказав: «Ви розпочинаєте свій шлях до великих знань, будуть на ньому поразки і перемоги. Так само вас чекають і великі свята. Не треба забувати, що здобути знання можна завдяки постійній титанічній роботі. Захоплюйтесь точними науками, вивчайте іноземні мо­ви, займайтесь фізку­ль­­ту­­рою та спортом. Тільки так можна підготувати себе до подальшого життя, в якому хтось стане науковцем, служитиме мистецтву. Але я переконаний, що серед вас знайдуться і ті, хто продовжить славні традиції дідів та батьків у будівництві та експлуатації енергоблоків нашої електростанції. Дарувати людям тепло і світло – почесна місія».

Начальник управління праці і соціального захисту населення Нетішинського міськвиконкому Світлана Коваленко також висловила щирі побажання у нелегкій але благородній справі – вчити і вчитись.

Не могла приховати свого захоплення від здобутків освітян та учнів нашого міста начальник відділу освіти Марія Моцик. Вона наголосила, що Нетішин за результатами зовнішнього незалежного оцінювання визнано кращим в області. Безумовно, це породжує певні заздрощі у колег з інших міст. Але досягненнями завжди треба гордитися і робити все для їх примноження.

Перед учасниками урочистої лінійки учні школи розіграли сценку, герої якої переконували, що грунтовні знання можуть одержати ті учні, які  подолають у собі лінощі, візьмуть на озброєння вихованість, чемність, повагу до друзів, учителів та батьків. Вони передали школярам символічний «ключик до знань», як своєрідний талісман і дороговказ на шляху до знань. У зош №1 для цього є всі можливості.

Олександр Шустерук

На знімку: миттєвості святкового дня у зош №1 і НВК

Фото автора і Валерія Валуєва