десята ремонтна кампанiя  Володимира Мовчана

У складі цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбін­ного цеху енергоремонтного під­приємства Володимир Мовчан (на знімку) бере участь у ремонтних кампаніях на ХАЕС, починаючи  з 2000 року. Свій трудовий шлях розпочав слюсарем. Коли цех центра­лізованого ремонту було реор­ганізовано в енергоремонтне підприємство, Володимиру Таїровичу керівництво підрозділу довірило посаду майстра.

Зараз триває планово-попереджувальний ремонт на першому енергоблоці. Бригада, роботою якої опікується Володимир Мовчан, займається ремонтом насосного устаткування турбінного цеху. Основна увага спрямована на лагодження систем трьох каналів безпеки, зокрема, насосів пожежогасіння реакторного відділення, а на одному із допоміжних живильних насосів проводиться капітальний ремонт.

За словами майстра Володимира Мовчана, його бригада, яка складається із семи чоловік, також займається підготовкою обладнання електростанції до роботи в осінньо-зимового пе­рі­од. Вони лагодять насоси, які забезпечують постачання гарячої води для потреб жителів міста.

Про хороші організаційні здібності Володимира Таїровича не раз чув схвальні відгуки керівництва енергоремонтного підприємства. Він відповідально ставиться до професійних обов’язків і не допускає зривів графіка проведення ремонтних операцій.

Поряд з Володимиром Мовчаном працюють також досвідчені працівники, серед яких великим авторитетом користуються слюсар Леонід Веремійчук, Дмитро Тарасов. Хороші професійні навики у проведенні ремонтів демонструє син Леоніда Владислав Веремійчук, який працює у підрозділі кілька років.

Після проведення ремонтних робіт на насосному устаткуванні майстер Володимир Мовчан візьме участь у його передпускових випробуваннях.

Фото  Олександра  Шустерука