Нещодавно в гідротехнічному цеху був проведений конкурс професійної майстерності серед слюсарів. Спочатку його учасники демонстрували свої знання з теорії. До екзаменаційних білетів було включено десять питань, які стосувались охорони праці, пожежної безпеки, технологічних характеристик обладнання тощо.

Екзаменаційна комісія ретельно проаналізувала результати відповідей на теоретичні  питання і визначила трійку кращих. Найкращу підготовку показав Дмитро Будяківський, другий результат у Юрія Яцюка, а третє місце дісталось Миколі Деркачу.

Практична частина конкурсу складалась з двох етапів. Спочатку треба було продемон­струвати вміння робити графічне креслення фланця, а потім – навики розбирання і збирання вентиля. З цими завданнями успішно справився Іван Стьопа. А ось Юрій Яцюк знову показав другий результат, підтримав «традицію» тре­тього місця Микола Деркач.

При підбитті остаточних підсумків конкурсу професійної майстерності склалась парадоксальна ситуація. За результатами набраних очок переможець другого етапу конкурсу Іван Стьопа  не дотягнув      до жодного з призових місць, бо набрав недостатню кількість балів у екзаменуванні з теорії. У Юрія Яцюка два других місця, і    він став практично недосяжним для інших претендентів. Переможець у першому етапі кон­курсу Дмитро Будяківський у практич­ній частині не посів жодного із призових місць, але хороші знання теорії допомогли йому показати загальний другий результат. Два третіх місця Миколи Деркача дали йому можливість заслужено              посісти третє місце у цеховому конкурсі. Всі переможці були нагороджені грамотами (на знімку).

- Конкурси професійної майстерності, - розповідає заступник начальника гідротехнічного цеху Юрій Шевчук, - проводяться згідно з стан­ційним положенням. Конкурс серед наших слюсарів ми проводимо не вперше. Хочу відзначити, що такі заходи мають підштовхувати працівників до поглибленого вивчення фахової теорії, хороші практичні навики для слюсарів також важливі.

Наш кор