Забiг дорогою здоров`я з нагоди Дня мiста  та дня фIзкультури i спорту

Кілька років поспіль з ініціативи голови спортмасової комісії профкому ХАЕС Степана Пенчука легкоатлетичний пробіг, який раніше «кружляв» лише дорогами міста, бере старт від прохідної Хмельницької АЕС. У цьому своя символіка, адже це містоутворююче підприємство і тут працює переважна кількість нетішинців. Слабенький дощик намагався нашкодити учасникам пробігу, але налякати налаштованих на боротьбу фізкультурників не зміг.

Насамперед на страт вийшла велика група працівників ЕРПу, очолювана заступником начальника по роботі з персоналом Дмитром Міщенком. В рядах ЕРПу фанати бігу, такі як Володимир Муштук, і хлопці, що полюбляють проводити дозвілля на природі.

 Четвертий рік поспіль біжать разом з своїми підлелими і колегами по роботі  начальники діль­ниць В.Веселов, О.Веремійчук, Р.Мельник.

Вийшли на старт фізкультурники електроцеху, турбіністи,цеху ТАВ,  представники НТЦ, цеху радіаційної безпеки.

Степан Григорович Пенчук перед стартом визначив лідируючу групу. До неї увійшли майстер спорту з легкої атлетики колишній працівник ХАЕС Олег Шабаркін та перший директор спорткомплексу  69-літній М.І.Трофімчук.

Цьогоріч Михайлу Івановичу присвоєно звання «Лицар спо­рту ХАЕС». Це висока нагорода для ентузіастів спорту, послідовних  відстоювачів здорового способу життя незалежно від  звань та спортивних досягнень.

Інструктор-методист спорткомплексу «Енергетик» Світлана Цимбота днями також відзначена званням «Лицар спорту ХАЕС», адже належить до знаних кросменів. Вона майстер спорту з марафону і щороку бере участь у різноманітних змаганніх, захищаючи честь станційного колективу.

Не менш титулована спортсменка  Наташа Дядюк тренує кікбоксерів у спортклубі «Пульсар», вдало виступає на змаганнях різного рангу. Звичайно, і  на біговій доріжці почувається впевнено.

В забігу взяли участь заступник голови профкому Людмила Малько, лікар з лікувальної фізкультури СМСЧ-4 Ольга Гусарова і найменша учасниця пробігу Надія Гусарова, яка міцно трималась на певних  ділянках  за руку мами і тата Віктора.

Звичайно, в числі лідерів ця група не була, але боролась із втомою до кінця.

 Хто молодший і тренованіший, чимдуж намагався пробитись у лідери, завершити змагання першим. Більшість же кросменів бігли  заради власного задоволення. І хоч дехто не розуміє, як це можна отримати насолоду від втоми і просоленої від поту сорочки, сміливо заявляємо, що саме після певних навантажень в тілі відчувається легкість і жага нових звершень. На певному етапі до групи бігунів приєднались по десять кращих представників від професійного ліцею та відділень КДЮСШа, аби завершити забіг на стадіоні  «Енергетик», де на кожного учасника чекали пам`ятні медалі, бурхлива підтримка присутніх уболівальників.

Вручали відзнаки кожному кросмену заступник голови міськвиконкому І.Михасик,  директор спорткомплексу заслужений працівник фізкультури та спорту С.Балаян, заступник директора КДЮСШа «Лицар спорту ХАЕС» Г.Бабаєва. Для всіх присутніх це було свято краси, молодості, здоров`я і сили.

 Віктор Павлов

Фото Валерія Валуєва