15 вересня 2010 року урочисто відзначила 15-річчя з дня відкриття міська зош І-ІІІ ступенів №4.

Є нагода пригадати, як у минулому столітті, того ж таки 15 вересня, але 1995 року пролунав перший дзвоник для учнів школи, для яких вона стала другою домівкою.

Тут сформувався і працює творчий, відданий справі освіти колектив: сплав досвідчених і молодих педагогів, а також сумлінних працівниць технічного персоналу, чудового складу шкільної їдальні, професійних бухгалтерів та ентузіастів-медиків. Четверта школа має матеріально-технічну базу, яка сприяє дітям у оволодінні знань та проведенні позакласної роботи.

З 2002 року учні школи, як початкової так і середньої ланки, навчаються за методикою розвивального навчання.

Мені випало протягом 5 років працювати в цьому надзвичайно поважному колективі. На шпальтах місцевих газет з’явилось чимало матеріалів про роботу професійного колективу, зокрема, про діяльність адміністрації школи та її педагогів.

Загальноосвітня четверта школа розвивається. Тут працюють творчі групи педагогів за різноманітними напрямками, впроваджуються новітні навчально-виховні системи. Помітна діяльність ради старшокласників та учнівського комітету, піклувальної ради школи, батьківського комітету.

Головна мета роботи колективу школи – формування всебічно розвиненої особистості, здатної реалізувати свій творчий потенціал в динамічних соці­ально-економічних умовах. І шлях до цієї мети навчально-виховний заклад долає успішно.

Добрим і світлим стає світ, коли, усміхаючись, крокуємо коридорами цієї школи. Хіба може хтось виміряти те тепло, яке так щиро віддають вчителі своїм учням? І лише безмежна повага і любов випускників, які не забувають свою альма-матер, стануть частинкою нагороди за титанічно виснажливу, але таку потрібну і благородну працю, яка постійно твориться у цій великій оселі для дорослих та малих.

Четверта школа відзначає 15-річний ювілей. Хочеться побажати працівникам школи, їх родинам міцного здоров’я, добра і щастя, успіхів та натхнення у роботі!

Петро Шелепало,

відмінник освіти України