15-го вересня рятувальники місцевого підроз­ділу МНС, зокрема  першого загону державної пожежної охорони, відзначили професійне свято – День рятівника. Привітати рятівників прийшли генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко, голова­ правління ВАТ «УБ ХАЕС» Дмитро Оцабрика, перший заступник місь­кого голови Сергій Карнаущенко.

Високопосадовці прийшли на зустріч з особовим­ складом рятувальників не лише із словами подя­ки, але й подарунками, які прийняв керівник місцвих рятувальників полковник МНС Іван Козійчук. Він завірив, що підпорядкований йому колектив готовий­ до будь-яких несподіванок і з честю і надалі нестиме нелегку та відповідальну службу­ по захисту ХАЕС та міста Нетішина від несподіванок та негараздів.

Під час урочистостей частина працівників особового складу ЗДПО отримала чергові звання та заохочування.

P.S. У собрі   Ікони Божої Матері  «Неопалима Купина» цього дня від­бувся молебінь за усіх рятувальни­ків, адже саме «Неопалима Купи­на»­ є заступницею тих, хто обері­гає від вогню. У молебені взяв участь генеральний директор ХАЕС М.Панащенко, місцеві священники та інші ієрархи церкви. Показовим є факт, що керівника ХАЕС М.Пана­ще­нка удостоєно «Ордена великомученика Георгія» за заслуги перед­ православною церквою, а їхраму з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира присвоєно статус кафедрального собору, - третього в Шепетівсько-Славутській єпархії.

 Фото  Петра  Войтовича