В останній день вересня бібліотекарі водинадцяте відзначили своє професійне свято, визнане державою – Всеукраїнський день бібліотек. У цей день бібліотеки працювали для користувачів під девізом: «Бібліотек@ - світ нових можливостей». Об одинадцятій годині ранку вся бібліотечна Україна провела флеш-моб-акції, вийшовши до людей, щоб привернути до себе увагу громадськості. У їх числі й працівники Нетішинської центральної міської бібліотеки. В урочистий четвер бажаючі мали можливість записатись в число читачів безкоштовно. Для боржників відбулось «прощення гріхів». Було проведено екскурсії бібліотекою, взагалі – тривав день відкритих дверей.

Бібліотекар – професія найдревніша, і водночас – найсучасніша. Використання нових інформаційних технологій – вимога часу для кожної бібліотеки. Не зайве нагадати, що Нетішинська ЦМБ увійшла до трійки перших в області, що у 2002 році виборола грант, щоб всі без винятку нетішинці отримали безкоштовний доступ до «всесвітньої павутини». Це тепер нікого не здивуєш подібним, а тоді Марія Омельчук, директор міської ЦБС, була серед першопрохідців.

Незважаючи на те, що шлях до сердець користувачів бібліотеки дедалі частіше лежить через глобальну мережу Інтернет, книга завжди була джерелом мудрості, що формує особистість і є культом просвітництва.

У світлий християнський день Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії центральна міська бібліотека, що входить до Централізованої бібліотечної системи міста, відсвяткувала 30 років.

Першого серпня 1980 року усе розпочиналось зі 110 читачів і 9000 примірників книжкового фонду. Через три десятиріччя кількість поціновувачів книги сягнула шести тисяч, а сам фонд  зріс до 34 тисяч. 1987 року ЦМБ перебралась до Торгового центру, де розташовується й понині. Десять років тому отримала розширення, так як під читальну залу тодішнє керівництво міста передало кафе «Дитячий світ».

Роки минають, але лишається привітність на обличчі тих, хто тут працює. А професіоналізм відданих справі людей лише зростає. У ювілейну мить найкращі, найсумлінніші були відзначені грамотами відділу культури виконавчого комітету Нетішинської міськради. Це Н.В. Будяківська– провідний методист міської ЦБС, А.М. Білик – завідувач відділом обслуговування ЦМБ, Л.С. Колпакова та С.М. Швець – провідні бібліотекарі ЦМБ, О.Т. Матвійчук – провідний бібліотекар міської бібліотеки для дітей, Н.З. Брень – бібліотекар I категорії міської бібліотеки №4, А.С. Дмитрук – прибиральник службових приміщень ЦМБ та, власне, М.Л. Омельчук – директор міської ЦБС.

Богдан Фединчук