В ході святкування 20-ліття відділу роботи з громадськістю та ЗМІ  відбулась зустріч журналістів з головою профкому Хмельницької АЕС Михайлом Гуком та директорм КДЮСШа профспілкового комітету ХАЕС Валерієм Кравчуком, які розповіли про досягнення атомників та їх дітей на змаганнях різного рівня. На момент зустрічі ще не було відомо, що станційна КДЮСШа  увійшла до трійки кращих в країні за результатами огляду-конкурсу ФСТ «Україна» на кращу навчально-спортивну та виховну роботу. Це надзвичайний успіх, який забезпечений, за словами М.Гука, грамотним підходом до виховання юні саме з боку керівництва атомної електростанції і профспілки. Лише на ХАЕС з-поміж інших колективів компанії НАЕК «Енергоаттом» збереглась структура, що включає спорткомплекс і КДЮСШа. На базі станційного спорткомплексу діють десятки секцій. До бронзових нагород у попередньому сезоні «догралась» гандбольна команда вищої ліги «НАЕК-ХАЕС», волейболісти у вищій аматорській лізі здобули друге місце. У Всеукраїнській Спартакіаді серед спортклубів та колективів фізкультури підприємств та організацій промислової сфери та транспорту другий рік поспіль дружина ХАЕС піднімається на срібну сходинку п’єдесталу пошани.

 А успіхи вихованців та тренерів КДЮСШ відомі далеко за межами країни. Олімпійські чемпіонки, чемпіони світу та Європи, переможці великих міжнародних турнірів «на квадратний метр» спортивних споруд Нетішина, напевно, мають найбільшу щільність в Україні.

Ось лише деякі фрагменти з останніх досягнень фізкультурників Хмельницької АЕС.

самбо

З 1 по 5 жовтня 2010 року у Москві пройшли міжнародні змагання - Етап Кубка світу з боротьби самбо на призи А.Аслаханова. В  змаганнях взяли участь заслужений майстер спорту Дмитро Бабійчук та  майстер спорту міжнародного класу Іван Васильчук (працюють тренерами з боротьби самбо). Дмитро став сірібним призером змагань, а Іван програв боротьбу за бронзу і посів п'яте місце. Готувались спортсмени до змагань під керівництвом заслуженого тренера України Геннадія Горохова. Найближчим часом обидва виступлять на чемпіонаті світу.

бокс

На відбірковому етапі до чемпіонату Європи серед боксерок-юніорок, який проходив  у місті Глівіце (Польща), представниці Нетішина виступили напрочуд вдало. І місце у ваговій категорії до 51 кг виброла Альона Ковальчук, а у вазі  до 48 кг другою була Оксана Михальчук (тренер Анатолій Грушин).

І місце у ваговій категорії до 52 кг завоювала Катерина Костенко (тренери - Михайло Ковальчук та Наталія Дядюк).

 Легка атлетика

Легкоатлетки Вікторія Ткачук та Аліна Потапенко на чемпіонаті України серед ДЮСШа стали срібними призерками у «шведськеій естафеті». При цьому Людмила стала третьою у бігу на 400 метрів, а Вікторія шостою на двохсотметрівці.

 футбол

У відкритій першості міста і КДЮСШа з футболу взяли участь 9 команд з міст Західного регіону. Команди КДЮСШа-98 та КДЮСШа-99  вибороли відповідно друге і третє місце.

фехтування

Низка фехтувальних турнірів відбулась протягом двох останніх тижнів. У Всеукраїнському турнірі на честь ЗТУ СРСР та України М.Когута з поміж 130 учасників відзначилась Ірина Щукла, яка виборола друге місце. Вона ж була другою в особистому заліку на чемпіонаті України серед юніорів. А перемогла Аліна Комащук. Жіноча збірна Хмельниччини, що складається з нетішинок А.Комащук, Н.Махмет, С.Савостєєвої та І.Щуклої була кращою на цих змаганнях.

Чемпіонат України з фехтування серед дорослих приніс низку гарних результатів. В особистих змаганнях другою була Ольга Жовнір, третьої Галина Пундик і шостою Аліна Комащук. Серед чоовіків не біло рівних нетішинцю Дмитру Бойко, а його тезка Дмитро Пундик став третім.

Командні змагання виграла жіноча збірна Хмельницької області (О.Жовнір,І.Кравчук,Г.Пундик та С.Савостєєва). Готували спортсменів подружжя Штурбабіних та В.Цисарук.