Заслужений діяч мистецтв, представник Книги рекордів України  Віталій Іваницький мчав на «усіх парах» з Луцька до Нетішина, щоб зафіксувати новий рекорд, - найдовший у світі автограф. Автограф не простий – енергетичний. Працівники Хмельницької АЕС відгукнулись на пропозицію кореспондента газети «Перспектива»  Олександра Шустерука «прикрасити» своїми підписами стандартні для листування    і друку аркуші паперу. Багато часу  згодилися авторові рекордного проекту та його помічникам, аби з’єднати клейкими стрічками папери докупи. Зате зранку у Нетішинському Палаці спорту тисячі розписів розташувались бік до боку, зайнявши 31 ряд спортзальної площі. На них націлили свої фотокамери та фотооб’єктиви як місцеві журналісти, так і представники регіональних та всеукраїнських мас-медіа. Справа залишалась за єдиним – чи рекорд відбудеться… Включений до рахункової комісії автор цих рядків підтверджує, що 1 кілометр 170 метрів – саме стільки від 8 жовтня 2010 сягнув найбі­льший світовий (нетішинський) автограф! Він же – за сумісництвом – рекорд України. Представник української книги досягнень вручив почесний «сертифікат» Олександрові Шустеруку та представникам колективу ХАЕС. Їх, до речі, представляли у цей непересічний день Віктор Демидюк, заступник генерального директора атомної електростанції, та Михайло Гук, голова профспілкової організації Хмельницької АЕС. Загалом 3595 працівників об’єкту державної ваги довірили аркушеві паперу свої розчерки пера.

«В автографі передаються сутність і енергетика кожної людини. І сутність рекорду – створення автографа єдиного колективу атомної станції: від генерального директора до працівників підроз­ділів ХАЕС»,- заявив автор ідеї Олександр Шустерук.

«Це демонстрація єднання колективу ХАЕС, приклад того, що він може виконувати не лише складні виробничі завдання», - додав голова профкому Михайло Гук.

 Під час підрахунку голосів перед представниками преси виступив зразковий ансамбль танцю «Лайф». Крім того спортсмени КДЮСШа, зокрема шаблісти і самбісти, представники «Пульсару», спорткомплексу «Енергетик» продемонстрували вміння фехтувати, здійснювати борцівські прийоми тощо.

Рекорд, чого «гріха» таїти, «планувався». Він мав прикрасити небуденний день у житті відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації (керівник Тетяна Лиситчук) і колективу редакції часопису «Перспектива». Відділ відзначив своє юне 20-ліття, а тижневик явився у своїм читачам утисячне!

Задум надати святкуванню особливий статус вдався.

Богдан Фединчук