Голова облдержадміністрації Василь Ядуха провів особистий прийом громадян у м. Нетішин. Із проханням допомогти вирішити нагальні проблеми до очільника області звернулося більше двадцяти жителів міста. Однією з найболючіших на сьогодні залишається проблема працевлаштування.

«Враховуючи те, що місто енергетиків в очікуванні значних інвестицій від добудови третього та четвертого енергоблоків ХАЕС, незабаром, сподіваюсь, проблема працевлаштування багатьох людей буде вирішена», - зауважив Василь Степанович. Він був неприємно здивований великою кількістю звернень, що відносяться до компетенції галузі освіти. Того ж дня Василь Ядуха дав доручення підготувати розпорядження голови облдержадміністрації і комісійно за участю свого заступника з гуманітарних питань, начальника обласного управлін­ня освіти, керівництва Нетішинської міської ради та галузі освіти міста розглянути всі побажання та зауваження заявників.

Найчастіше під час прийому громадян порушувалася проблема покращення житлових умов. У міській раді запевняють, що нині потребують кращого житла 180 чоловік. На переконання голови облдержадміністрації, насамперед при вирішенні даного питання потрібно звертати увагу на малозахищені категорії населення.

«Вцілому, проблеми на території міста відчуваються. І з моєї точки зору, вони є сьогодні насамперед тому, що міська влада працювала зовсім не над їх вирі­шенням», - зауважив Василь Степанович та додав: « Я переконаний, і хочу вірити в те, що в Нетішині люди розуміють і відчувають, що в Україні формується сильна стабільна державна виконавча влада, і вона працює для людей і заради людей».

Василь Ядуха наголосив, що переважна більшість питань, які порушувалися заявниками, - місцевого рівня. « Це говорить про те, що на місцях ми погано працюємо щодо інформування людей та не реагуємо на звернення громадян. Потрібно на 180 градусів змінити ставлення до вирішення цих проблем, бо ніхто не приїде в Нетішин за вас їх вирішувати», - резюмував очільник краю.

 Прес-служба голови ОДА

Фото Галини Косік