КращI практики будемо залюбки впроваджувати

В останній тиждень жовтня на Хмельницькій АЕС працювали експерти місії технічної підтримки ВАО АЕС – Московський центр за напрямком "Пускові режими". Така тематика роботи місії, за словами її керівника радника ВАО АЕС-МЦ Андрія Юрійовича Носова, безпосередньо пов’язана з безпекою і сприятиме більш ефективному розв’язанню питань, від яких залежить якість пускових режимів на станції.Загалом мета подібних місій – максимальне підвищення безпеки й надійності експлуатації АЕС, здійснення обміну інформацією і заохочення контактів між підприємствами, співставлення результатів діяльності і наслідування кращих досягнень партнерів, які стали добрим прикладом і маяком для інших.

Термін роботи місії був синхронізований з графіком пуску енергоблока №1 після завершення планово-попереджувального ремонту. Але через виявлені на етапі передпускових операцій певні неполадки усередині парогенераторів, реалізувати такі плани не вдалося. За словами генерального директора ХАЕС Миколи Панащенка, на момент приїзду експертів перший енергоблок був розхолоджений і спеціалісти проводили відповідні перевірки для з’ясування усіх причин і нюансів та усунення виявлених неполадок.

На організаційному засіданні експертів місії за участі керівників структурних підрозділів станції М.С.Панащенко проінформував  коли започатковано співпрацю з ВАО АЕС, у які роки і за якою тематикою працювали у Нетішині експерти місії. Персонал нашого підприємства, за словами генерального директора, правильно сприйняв результати проведення місії і це сприяло поліпшенню роботи ввіреного об’єкта та запровадженню в себе кращих практик. Так буде і цього разу.

Наш кор.