Рівень змагань фізкультурних колективів Атомпрофспілки і чемпі­онату світу, гадаю, різниться на порядок. Збірна України з самбо, в складі якої були заслужений майстер спорту Дмитро  Бабійчук та майстер спорту міжнародного класу Іван Васильчук також мала проблеми із потраплянням на чемпіонат, який проходив у Ташкенті. Літак із нашою дружиною затримався на три години в аеропорту. Літак казахських авіаліній вилетів за розкладом, і, українці змушені були добиратись з Алма-Ати в Ташкент автобусом. Запізнились по всіх статтях, і чоловіки не змогли виступити в силу початку змагань, а от жінки пройшли зважування, провели результативні зустрічі і здобули кілька нагород.

Проте, кращі вихованці Геннадія Горохова не сидять на місці.

Днями в Києві відбувся Кубок України з боротьби самбо, під час якого відзначився дворазовий чемпіон світу заслужений майстер спорту Юрій Пилипчук. У вазі 90 кг йому знову не було рівних.

Добре виступили інші нетішинці. Так, працівник ХАЕС Олександр Брус піднявся на другу сходинку п’єдесталу пошани у вазі 74 кг. Певний час не було успіхів у братів Гонгало, та на цих змаганнях Володимир став переможцем, а брат Віталій завоював бронзу. Вихованець Г.Горохова Антон Вагнер виступав за команду Севастополя і, потрапивши під тиск своїх колишніх партнерів по тренуваннях, зміг дотягнутись до п’ятого місця.

Нині самбісти проходять збори, аби взяти успішний старт у чемпіонаті України з боротьби дзюдо, який проходитиме у Луцьку.

Відзначимо, що цьому виду єдиноборств у Нетішині також стали приділяти більше уваги, і серед молоді з’явились потенційні чемпі­они високого рангу. На чемпіонаті області серед юнаків і дівчат 1995-97 років народження чемпіонами у своїх вагових категоріях стали Ігор Ющук, Богдан Кравчук та Альона Дячук. Бронзу вибороли Ярослав Кузьмінчук,та Василь Кравчук. В п’ятірці кращих були Юрій Савчук та Олександр Мирончук.

У V Літніх спортивних іграх молоді Хмельницької області з дзюдо перемогу святкували Роман Слободенюк та Надія Ходак. Бронзовий відлив у медалей, які здобули Сергій Гончарук, Роман Реган, Сергій Підгурський та Сергій Лебик.

 Готували юних спортсменів заслужений тренер України Г.Горохов та заслужений майстер спорту Р.Задворний.

 Ще один вид єдиноборств, а саме бокс приніс успіхи нетішинкам, які брали участь у Кубку України в Харкові. Світлана Холшевник перемогла у вазі 54 кг, в якій ще одна нетішинка Юлія Лисун стала третьою. Оксана Михальчук та   Альо­на Ковальчук завоювали сріб­ні нагороди.

До успіху нетішинок вів тренер А.Грушин.

Віктор Павлов

Фото  Валерія  Валуєва

Президентом Федерації самбо України став Олексій Калинський

Президентом національної Федерації самбо України обрано Олексія Калинського.

Про таке рішення конференції ФСУ повідомляє УКРІНФОРМ.

Генерал-майор міліції Олексій Калинський є керівником департаменту Апарату Ради національної безпеки і оборони України.