Два дні в спорткомплексі «Енергетик», тривали змагання в залік Спартакіади фізкуль­турних організацій Атомпрофспілки. В програмі –  міні-футбол (ветерани)  та гирьовий спорт. Зазначимо, що організація, як завжди, була на висоті, і нетішинці сподівались вкотре побачити свою дружину на п’єдесталі пошани в загальному заліку. Але...

У футзальних змаганнях брали участь команди усіх, включаючи і Чорнобильську, атомних станцій, а також дружина СхідГЗК з Жовтих Вод.

Футзалісти Хмельницької АЕС завжди гарно виступали у цьому виді змагань.

У перший день з рахунком 5:0 була розбита команда Чорнобильської АЕС, а жовтоводцям вдалось утримати паритет – 1:1.

Другого дня під потужний прес потрапили футзалісти з Южно-Українська та Кузнецовська. Якщо рівненчани були «биті» з рахунком 6 : 2, то южноукраїнці склали гідну конкуренцію, поступившись із рахунком 1:2. Запорізька дружина також розраховувала на перемогу, але спромоглась на нічию.

 В результаті цікавих, подекуди драматичних за перебігом подій, команда Хмельницької АЕС тріумфувала у цьому виді змагань з 11 очками. За нашу дружину виступали Анатолій Коваленко, Геннадій Вагнер, Сергій Малоштан, Євген Мінко, Леонід Андрійчук, Олег Ящук, Іван Фалько, Олександр Лук’яновець, Сергій Бондарчук та граючий тренер Сергій Боца.

Далі команди розташувались з таким очковим запасом: Южноукраїнська АЕС – 10, ЗАЕС - 8, Жовті Води – 7, РАЕС – 6 та без очок чорнобильська.

Йдучи голова в голову із запоріжцями та южноукраїнцями, дружина ХАЕС розраховувала принести залікові очки у гирьовому спорті.

Як відзначає заступник директора спорткомплексу Віталій Карпюк, спортивні функціонери з  Атомпрофспілки весь час шукали приводу, аби Хмельницьку АЕС, яка протягом багатьох років займає першу позицію, відсунути на задній план. І причина знайшлась: гирьовики не встигли на зважування на п’ять хвилин, хоча до початку змагань залишалась ще година (машину із спортсменами зупинила ДАІ).

Віталій Юрійович відзначає, що в подібних ситуаціях з іншими командами навіть початок змагань пересували на дві-три години, аби дати можливість довести свою спроможність спортсменам. Тут все пішло «за правилами».

 Тому результати трьох  гирьовиків не брались до уваги зовсім. Їм навіть не дозволили  зарахувати індивідуальні результати поза конкурсом.

А  виступили хлопці добре. Сергій Їжак та Ігор Абрамович були кращими у своїх вагових категоріях, Олег Андрущак показав п’ятий результат, гідно виступив Віктор Стельмах.

Немає лише командного результату.