Вимірюється людяністю

Горе втрати здоров`я неможливо виміряти грошима. Однак, без фінансової підтримки інваліду вижити надзвичайно важко.

Хмельницька АЕС та енергокомпанія в цілому намагаються зменшити тягар проблем, які тиснуть на сім`ї  інвалідів. Зокрема у відповідності з Колективним договором ДП НАЕК «Енергоатом»  на 2010-2011 рр. та п.4.1 «Положення про надання матеріальної допомоги працівникам ДП НАЕК «Енергоатом» у поточному році  надана матеріальна допомога 35 дітям-інвалідам працівників ВП ХАЕС на загальну суму 97 545 гривень.

Звертаються за допомогою до ХАЕС і люди, які не працюють на станції, але знають про благодійну діяльність колективу. В міру своїх можливостей цьогоріч ХАЕС допомогла благодійній організації «Міське товариство інвалідів-спинальників «ІНВАВІЗ» у сумі 5 тисяч гривень. Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей з вадами слуху з нагоди 70-ліття з дня заснування закладу отримала на придбання музичної апаратури дві тисячі гривень.

Окремі громадяни також не залишаються поза увагою. Родини Інни Гвоздь з Славути, Надії Кирилюк з села Завадинці, що на Ізяславщині, Тамари Федорчук з села Варварівка на Славутчині, Григорія Козлика з села Пишки на Старосинявщині, Марії Палюх, Світлани Турчак, Олени Кирпач, Альбіни Новак, Ольги Поварчук, Оксани Токар з Нетішина також отримали благодійну допомогу на лікування членів родин в межах 500 – 2000 гривень кожна.

Можна багато розповідати і про благодійну діяльність членів профспілки ХАЕС, які щорічно збирають кошти для підшефних шкіл Острога, Ізяслава, Берездівської допоміжної школи-інтернат, Кривинського інтернату для людей похилого віку тощо.

Головне ж, працівники ХАЕС часто приходять до людей, обділених здоров`ям,  для простого спілкування, яке подекуди заміняє їм усі багатства світу.

Віктор Павлов