Вони закохані у футбол

Футбол - гра мільйонів. І хоч ганяли м’яча в Нетішині, як і повсюди, з давніх давен,  популяризація його в нашому місті розпочалась у 1997 році, коли тренером Володимиром Моцюком (на знімку) при ДЮСШ була створена футбольна секція. Вона діє і понині.  Потягнулись до секції діти, з’явились власні зірочки шкіряного м’яча. Нині кращі вихованці Володимира Володимировича грають за професійні клуби.

Зокрема Валерій Федорчук  захищає кольори дніпропетровського «Дніпра», Олександр Толстяк - київської «Оболоні», Павло Гор­дійчук та Олександр Яремчук виступають за львівські «Карпати»,  Вадим Олійнич за моршинську «Скалу»...

Понад 20 вихованців відділення футболу нетішинської КДЮСШа, що діє при профкомі ХАЕС, грають в Академіях футболу України при юнацьких командах «Шахтар», ФК «Волинь», ФК «Карпати», РУФК Києва та Харкова, спортліцеї Костополя тощо.

Разом з В.Моцюком працюють прекрасні тренери Леонід Григорович Коробчук та Володимир Ярославович Возьний. Головною командою Нетішина «НАЕК- Енергетик» опікується колишній гравець  першолігової команди Юрій Валентинович Тюпкін.

 Футбольний сезон 2010 року приніс нетішинським футболістам чимало гучних перемог у змаганнях різного рангу.

Порадіємо за головну команду, яка у нинішньому сезоні пробилась в трійку кращих в чемпіонаті області, де мала суперників з Хмельницького, Старокостянтинова, Славути, Ізяслава, Дунаєвець, Полонного, Шепетівки, Волочиська та Кам’янця-Подільського. Юрію Тюпкіну вдалось підібрати сильних гравців на всіх лініях оборони та атаки. Зокрема Олександр Чут­ченко у чемпіонаті області провів у  ворота суперників 20 м’ячів і став одноосібним лідером серед бомбардирів.

Порадувала юнацька команда КДЮСШ, завоювавши срібні медалі в чемпіонаті області. До успіху її вів тренер Л.Коробчук. У змаганнях на призи «Шкіряного м’яча» вихованці В.Моцюка та В.Возьного були відповідно другими і третіми на турнірі в м. Курську.

В чемпіонаті дитячо-юнацької футбольної ліги Хмельницької області юнаки 1995 року (тренер В.Возьний) були другими, а юнаки 1997 року (тренер В.Моцюк) посіли п’яте місце серед 42 команд.

Брали участь наші футболісти і у міжнародних змаганнях. Так, в Кракові (Польща) юнаки 1998-1999 років народження стали переможцями. На міжнародному фестивалі футболу в Орхосі (Данія) юнаки 1997-1999 років піднялись до восьмої позиції з-поміж 44 команд. Загалом протягом року проведено 12 турнірів серед дев’яти вікових груп. Завдяки наполегливості В.Моцюка та співпраці з ФК «Львів» у відповідь на виховання для цього клубу юних футбольних зірок секція футболу нетішинського КДЮСШ  отримала два комплекти спортивного футбольного обладнання.

Допомагають грі мільйонів у місті енергетиків спонсори Б.В.Рудик (МУ-13), С.Б.Галамага (фірма «Епас»), підприємець Олексій Хахльов, інші благодійники. Головне ж навантаження припадає на Хмельницьку АЕС, на базі якої знаходиться КДЮСШ.

Однак матеріальну базу треба зміцнювати, бо вимагає реконструкції запасне поле, є потреба у ігровому залі, бо усіх гравців –             гандболістів, волейболістів, футзалістів, баскетболістів задовольнити він вже не в змозі. Через не­достатнє фінансове забезпечення команди не завжди мають можливість брати участь у турнірах.

Сподіваємось, що футбольне майбутнє у Нетішина гарне і прогресивне. Бо чимало ентузіастів працює в ім’я футболу.

Петро Шелепало,

відмінник освіти України