Дорогi  друзi, шановнi  колеги!

Щиро вітаю всіх вас із професійним святом – Днем енергетика! В цей холодний зимовий день результати вашої праці особливо вагомі, адже саме енергетики несуть в кожну оселю світло і тепло. 

Рік, що минає, підтвердив наці­леність атомників на досягнення високих результатів. 2010-й увійде в історію  України як точка відліку відразу декількох важливих справ. Насамперед, він запам’ятається нашою перемогою: 10 грудня  Державний комітет ядерного регу­лювання України на 20 років продовжив життя перших двох енергоблоків Рівненської АЕС.  Це стало можливим завдяки  багаторічній роботі, високому професіоналізму та відповіда­льному ставленню атомників до виконання найскладніших завдань. Наступного року  ми працюватимемо над підготовкою до збільшення «тривалості життя» першого енергоблока Южно-Української та першого і другого блоків  Запорізької АЕС.

Нарешті реального зрушення отримав проект добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. Будівництво цих блоків відкриває широкі можливості для україн­ських виробників обладнання,  товарів, робіт та послуг. Перший транш кредиту на міль­ярд доларів, вірогідно, на­дійде до «Енерго­атома» вже в першому півріччі наступного року.

У планах на 2011-й - реалізація­ заходів Зведеної програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС та Загальнодер­жавної цільової екологічної програми поводження з радіоактивними відходами на 2008-2017 роки;  подальший розвиток альтернативної енергогенерації; завершення добудови тре­тього гідроагрегата Ташлицької ГАЕС; модернізація та розвиток Донузлавської вітрової електростанції.

Триватиме робота над створенням централізованого схо­вища відпрацьованого ядерного палива  реакторів ВВЕР україн­ських АЕС, Національного центру підготовки ремонтного персоналу і керівників виробництва на базі Запорізької АЕС. Наступного року наші спеціалісти брати­муть участь у реалі­зації проектів МАГАТЕ та інших міжнародних організацій, які спрямовано на вдосконалення системи управління знаннями в ядерній галузі, розробку іннова­ційних ядерних систем на базі реакторів на теплових і швидких нейтронах тощо.

Шановні колеги! Нехай новий рік принесе вам і вашим рідним щастя, мир і удачу. Дякую всім за таку нелегку і  самовіддану працю.

З повагою

Юрій  Недашковський,

президент  ДП НАЕК «Енергоатом»