Пiдкорювач вершин

Нещодавно учень Нетішинської школи мистецтв Максим Борінов у Чернігові на Всеукраїнському конкурсі юних музикантів довів, що віртуозніше за інших  грає на фортепіано, а вже на початку нинішнього грудня підкорив Львів  майстерною грою на трубі.

На другий міжнародний конкурс виконавців на мідних духових та ударних інструментах ім. Степана Ганича він їхав за призовим місцем (слова юного музиканта). Наснаги Максиму додало  те, що обрані для виступу твори вдалось «обкатати» перед аудиторією музичних наставників Рівненського державного муз­училища, тобто в умовах максимально наближених до «бойових».

Максимова труба 7 грудня зазвучала не де-небудь, а у Великій залі Львівської музичної академії!

«Члени журі були вражені, що такий маленький хлопчик продемонстрував настільки складну програму, й у нього все вдалося, – поді­лився спогадами батько Володимир. Максим розповів мені, що хвилювання минуло аж через 2 години опісля виконання обох обов’язкових творів. А зовсім добре і радісно на душі стало опісля вісімнадцятої години, коли молодшому Борінову вручили диплом лауреата другої премії. Це показово, адже виступав 11-річний нетішинець у категорії  музикантів до 15 років. А гру юного дарування на трубі відзначив не будь-хто, а сам Станіслав Маєрскі – трубач, соліст Краківського симфонічного оркестру і член журі. Ще й написав на звороті Максимового диплома найкращі побажання. Серед поважного панства знаходився ще один трубач світової величини – Андрій Іков, соліст оркестру Большого театру (Москва).

Дипломи знайшли і тих, без кого успіх був би неможливим. За професійну підготовку учня до конкурсу журі нагородило Володимира Борі­нова, а за професійну концерт­мейстерську гру – Оксану Кацан. Поважні особи дивувались, що школа з невеличкого Нетішина раз-по-раз нагадує про себе перемогами у різних куточках України!

Друга премія вихованця школи мистецтв удвічі цінніша ще й тому, що першу журі вирішило не прису­джувати нікому. А додану грошову нагороду Максим встиг використати з користю: талановитий син віднедавна став власником плейєра                            МP-4.

Попереду свято Миколая. Святий завжди був прихильним до Максима. Навіть якщо цього разу Миколаю не вистачить грошей порадувати хлопчину новесеньким мідним духовим подарунком, то  неодмінно чимсь оригінальним і радісним не омине.

А ще Борінови полюбляють мандрувати. Максим підкорює не лише музичні «говерли», а й – справжні. Улітку, разом із сім’єю, він уперше здійнявся на найвищу вершину Батьківщини. Тепер мріє про зимове побачення із Карпатами і про здолання нових вершин у музиці.

Богдан Фединчук