МАЙСТЕРНІСТЬ ДЕМОНСТРУВАЛИ ПОМІЧНИКИ ПОЖЕЖНИКІВ

10 грудня на базі спорткомплексу ЗДПО-1 проведено змагання добровільних пожежних дружин підрозділів ХАЕС.

З вогнем успішно боротись можуть тільки сильні та витривалі. Це стосується не тільки рятівників, а й їх  помічників – членів непрофесійних протипожежних формувань. У них випала хороша нагода продемонструвати всі свої вміння у двох видах змагань, які були організовані при активному сприянні праці­вників відділу нагляду за пожежною безпекою служби відомчого нагляду і пожежної безпеки та загону державної пожежної охорони №1.

Першим етапом змагань було подолання стометрової пожежної смуги перешкод. Після старту, який ретельно фіксував старший інспектор відділу нагляду за пожежною безпекою Микола П’ятаченко, кожному представнику команди потрібно було спочатку подолати пожежний паркан,  взяти пожежний рукав, пронести його через бум і приєднати до пожежного розгалуження. Як на перший погляд, завдання не є надто складним. Але це теоретично. На практиці все виходить по-іншому, бо дається взнаки хвилювання і, звичайно, - швидкість. Тут перемагають тільки витривалі та зосереджені. Не обходилось і без прикрих помилок: траплялись падіння, неякісне виконання встановлених операцій. Але більшість учасників першу частину змагань завершили з хорошими показниками. Найвправнішим спортсменом виявився начальник виробничо-технічного відділу комунального господарства Сергій Третяк.

Після перерви учасники змагань приступили до другого етапу – проходження пожежної естафети (двічі по сто метрів). Завдання ускладнювалось ручним транспортуванням вогнегасника і встановленням його у чітко визначеному місці. Хороші результати тут показали працівники залізничної дільниці транспортного цеху, енергоремонтного підприємства. А перемога дісталась знову для представників комунального господарства.

Суддівська колегія під головуванням головного інспектора ХАЕС Костянтина Коби проаналізувала результати двох етапів змагань і визначила кращих учасників тур­ніру у індивідуальному заліку – начальника виробничо-технічного відділу комунального господарства Сергія Третяка, старшого ін­с­пектора служби відо­м­чого нагляду і пожеж­ної безпеки Василя Антоненка, інстру­к­тора навчально-тренувального центру Сергія Танцюру.

Серед восьми команд, які були заявлені на змаганнях, перше місце вибороли представники добровільної пожежної дружини комунального господарства. Їм дістався чемпіонський кубок. Необхідно відзначити, що добровольці цього цеху зробили значний крок, переступивши із минулорічного 6 загальнокомандного місця на першу сходинку п’єдесталу. Другий результат показала команда енергоремонтного підприємства, третє почесне місце дісталось службі відомчого нагляду і пожежної безпеки.

За словами організаторів змагань добровільних пожежних дружин, участь у них сприяє підвищенню боєздатності непрофесійних протипожежних формувань ВП ХАЕС.

Олександр Шустерук

На знімках: працівники комунального господарства у ранзі чемпіонів; етапи змагань.

Фото  автора