22 грудня 2010 року на 49-му році життя після тривалої, важкої хвороби помер відомий журналіст  В’яче­слав Олександрович Терновий. Він був справж­нім фахівцем і доброю людиною, багато і плі­дно висвітлював у своїй творчості проблематику атомної енергетики, був нашим другом.

Терновий В.О. народився 1 квітня 1962 року в селі Лисиче Славутського району. Навчався у Лисичанській восьмирічній школі, згодом закінчив  Головлівську середню  школу.

У 1979-1983 роках він навчався на філологі­чному факультеті Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту, здобув фах вчителя російської мови та літератури. Трудову діяльність Терновий В.О. розпочав у 1983 році  вчителем Лисичанської ЗОШ І-ІІ ступеня, працював у Горицькій СШ. З грудня 1983 року працював кореспондентом газети «Трудівник Полісся».

З травня 1984 року по жовтень 1985 року Терновий проходив військову службу в лавах Радянської Армії, був старшим сержантом у ракетних військах стратегічного призначення на Півночі Росії.  

З 1985 року Терновий В.О. працював кореспондентом-організатором місцевого радіомовлення газети «Трудівник Полісся», з 1987 року – завідуючим відділом радіо та інформації, з 1990 року – редактором газети “Пульс” ЗАТ «Прогрес» та директором телерадіокомпанії «Контакт-Славута». Протягом 1998-2010 років В.О. Терновий працював керівником Славутського міськрайонного радіо.

В’ячеслав Олександрович Терновий досконало володів професією журналіста. Його передачі майже тридцять років з цікавістю слухали мешканці краю. Він часто виступав із публікаціями у друкованих засобах масової інформації. В’ячеслав Терновий першим в Славутському районі розпочав дослідження питання Голодомору на Україні 1932-1933 років, а в 1993 році видав книгу «Це було на Славутчині в 30-х роках». Він автор багатьох поезій про рідний край.

Де б не працював В’ячеслав Терновий, він завжди відзначався відповідальним ставленням до своїх обов’язків, був виключно скромною, чесною та порядною людиною, користувався повагою у всіх, хто його знав. За сумлінну багаторічну працю В.О. Терновий у 2007 році удостоєний високого звання “Заслужений журналіст України”. Він був гарним сім’янином, чуйним батьком доньки та сина.

Світла пам’ять про В‘ячеслава Тернового назавжди залишиться у серцях всіх, хто його знав, з ким йому довелося жити та працювати.

Редакція газети «Перспектива»,

відділ роботи з громадськістю і ЗМі