Напередодні професійного свята енергетиків на базі навчально-тренувального центру ВП ХАЕС вперше в комунальному господарстві  проведено конкурс професійної майстерності серед електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування 4 розряду. Метою конкурсу було визначення кращого молодого працівника з вищезазначеної професії, виховання почуття відповідальності за якість виконання посадових обов’язків.

Участь у конкурсі взяли чотири електромонтери комунального господарства: О.М. Горкун, А.В. Педосюк, Т.В. Войдило та  В.О. Сафронов.

Конкурс складався з двох етапів - теоретичного та практичного.

Трохи  хвилюючись, конкурсанти приступили до виконання теоретичної частини. Кожен з них отримав білет із 10-ма запитаннями, на які необхідно було відповісти за 50 хвилин. Першим із завданням справився Тарас Войдило, виконавши роботу за 30 хвилин, другим - Володимир Сафронов. Після закінчення відведеного часу до виконання своїх безпосередніх обов’язків приступила конкурсна комісія на чолі з начальником комунального господарства  С.В. Сніщуком. Як показала кількість набраних учасниками балів, не завжди швидкість виконання завдання іде поруч із його якістю. Найвищого результату досяг Олександр Горкун. З висновку комісії, усі конкурсанти мали непогану теоретичну підготовку.

Ще більше задоволення принесла практична частина. Електромонтерам необхідно було виконати технічне обслуговування автоматичного вимикача серії А 3700 типу А 3794 висувного виконання з електромагнітним приводом. При виконанні даної роботи до уваги бралась не лише передбачена нормами послідовність та правильність виконання завдання, а й вміння підготувати робоче місце, вибір необхідних інструментів, приладів, матеріалів та навички роботи з ними, дотримання вимог технологічної безпеки і нормативно-технічної документації,  завершальний етап: прибирання робочого місця, оформлення звітного протоколу тощо.

За виконанням цього завдання найуважніше слідкував майстер Р. Миронюк, який готував конкурсантів.  Всі молоді працівники впорались із завданням за відведений час та показали високий рівень практичних навиків і знань з правил охорони праці. Але конкурс є конкурс, і хоча комісії нелегко було визначитись із тим, хто ж носитиме звання найкращого серед кращих, та набрана учасниками кількість балів, як кажуть, розставила всі крапки над «і». Отже, лідером став електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування 4 розряду О.М. Горкун. На другому місці  -Т.В. Войдило (до речі, і з практичним завданням він справився найшвидше). Третє місце дісталось електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування обладнання зовнішніх об’єктів 4 розряду А.В. Педосюку. А наймолодший учасник - В.О. Сафронов - отримав масу позитивного досві­ду, вдячність членів комісії та оплески колег.

Сподіваємось, що такий яскравий початок проведення конкурсів, який заклали наші електромонтери, дасть натхнення представникам інших професій комунального господарства для підвищення своєї професійної майстерності.

Особливу подяку хочеться висловити органі­заторам конкурсу: заступнику начальника підрозді­лу по роботі з персоналом - Т.Ю. Ковальчук, заступнику головного інженера по електрогосподарству - В.А. Назаришину, начальнику дільниці з ремонту і обслуговування електроустаткування  - Б.В. Тимчуку, та інструктору ВПРРП НТЦ  - П.О. Закандаєву

Ще раз вітаємо конкурсантів з перемогою, а усіх читачів з професійним святом - Днем енергетика.

Тетяна Оверчук

На знімках: учасники конкурсу - О.М. Горкун, А.В. Педосюк, В.О. Сафронов та  Т.В. Войдило.; члени конкурсної комісії - заступник начальника підрозді­лу по роботі з персоналом Т.Ю. Ковальчук, інструктор НТЦ  П.О. Закандаєв, секретар комісії, член РОМ  ППО  ХАЕС  Т.В. Оверчук.